perjantai 20. huhtikuuta 2018

Pikaruokaa: tomaattinen tortillapizza



Maailman nopein kotitekoinen ”pizza” syntyy tortilloista, täytteistä ja juustosta. Oikeastaan tätä pitäisi varmaan kutsua lämpimäksi voileiväksi, mutta olkoon nyt pizza pyöreän muotonsa takia. Jääkaapissa oli tortillalättyjen lisäksi minitomaatteja, paria erilaista mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja basilika-karhunlaukkapestoa, jotka yhdessä ovat melkein pizza margherita. Niistä tuli tosi maukas lounasleipä. Jos kaapissa sattuu olemaan savukinkkua tai muuta vastaavaa proteiinia, sitäkin voi leikata pizzan täytteeksi tomaattien alle. Näinkin arkinen pika-ateria maistuu hyvältä, kun se on tehty laadukkaista raaka-aineista.

Tuoreet, tuoksuvat basilikat tarjosi DeliVerde.


Tortillapizza kahdelle

2 isoa vehnätortillaa
kourallinen mozzarellaraastetta (”pizzajuusto”)
pestokastiketta
(savukinkkua tms pieninä paloina)
paljon erivärisiä pikkutomaatteja
1 kevätsipuli
1 iso mozzarella bufala pallo
tuoretta basilikaa


Kuumenna uuni 250 asteeseen, peitä uunipelti leivinpaperilla ja asettele sen päälle kaksi vehnätortillaa. Laita pelti paljaine tortilloineen uuniin muutamaksi minuutiksi. Tämä esipaahtaa leivät ja estää näin pizzapohjan liiallisen pehmenemisen. Minä muistin tämän vasta kun olin jo peittänyt tortillat tomaateilla, mutta muut voivat olla minua viisaampia ja paahtaa leipiä ensin. 

Ota pelti uunista, ripottele tortilloille ensin mozzarellaraastetta, sitten nokareita pestokastiketta ja runsaasti tomaatinpuolikkaita. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja revi mozzarella bufala pieniksi paloiksi. Levitä nämä pizzoille ja laita pelti takaisin uuniin. Paista pizzoja 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Viimeistele pizzat pestolla ja tuoreella basilikalla.


2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Meillä on aina noita tortillalättyjä pizzanhimoa varten. Usein täytteenä on ihan ketsuppi, tonnikala ja juustoraasta. Usein tortillapizzaan eksyy myös aurajuustoa. Hyvää ja nopeaa ruokaa, vähän salaattia kylkeen ja a'vot!

Tuplaespresso kirjoitti...

Tortillalätty on tosi monikäyttöinen aines, kun pitää laittaa jotain nopeasti :)