maanantai 19. syyskuuta 2016

Mausteinen kookos-maapähkinä-kukkakaalikeitto


Syksyn tullen kuuma keitto lämmittää mukavasti. Kukkakaalin voi käyttää ruokaan kokonaan, siis myös vihreät suojuslehdet, kukkakaali kypsyy nopeasti ja siihen sopii monenlaiset mausteet. Eikä haittaa, vaikka itse kukkakaalin maku vähän peittyisikin. Kookosmaito pehmentää runsasta mausteisuutta ja jos tuntuu siltä, että tällainen keitto jäisi kaipailemaan jotain lihaisampaa elementtiä, pinnalle voi halutessaan murentaa vaikka rapeaksi paahdettua pekonia. Ohjeesta riittää keittoa pääruoaksi neljälle ja alkuruoaksi kahdeksalle.



Mausteinen kookos-kukkakaalisosekeitto

1 kukkakaali (suojuslehtineen)
400 g tölkki kookosmaitoa
5 dl kanalientä
2 rkl maapähkinävoita
1 dl päärynä- tai omenasosetta
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl oikein hienoksi jauhettua kardemummaa
1 rkl sitruunamehua
3-5 dl kiehuvaa vettä
viimeistely:
tuoretta korianteria hienonnettuna
kurpitsansiemeniä

Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi ja laita se isoon kattilaan yhdessä kookosmaidon, kanaliemen, maapähkinävoin ja hedelmäsoseen kanssa. Kuumenna kunnes neste kiehuu. Lisää suola sekä mausteet, sekoita huolella ja keitä kunnes kukkakaali on täysin pehmeää ja soseutettavissa. Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää valmiiseen keittoon sitruunamehu ja sekoita. Keitto on nyt melko paksua, joten sitä pitää hiukan ohentaa. Lisää keittoon sopiva määrä (3-5 dl) kiehuvaa vettä, sekoita huolella ja tarkista mausteiden riittävyys. Kuumenna kattilassa koko keitto vielä kerran kiehuvaksi. Ripottele keiton päälle lautasille vielä tuoretta korianteria ja kurpitsansiemeniä.


2 kommenttia:

Kerttu - johdatus kiusaukseen kirjoitti...

Tosi hyvältä vaikuttaa! Kukkakaali taipuu kyllä moneen :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Niinpä. Vähän kuten katkaravut Forrest Gumpissa: You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Pan fried, deep fried, stir-fried jne jne :)