sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Hapankorppukanaa ja bataattiranskalaisiaBroileri on varmaan yksi monipuolisimmista ja nopeimmista raaka-aineista valmistaa kotikeittiössä. Se on lisäksi erinomainen proteiininlähde, helppo leikata tarvittavan kokoisiksi paloiksi ja maustaa moneen makuun. 

Joskus kauan sitten oli muotia leivittää silakat hapankorppujauhelmalla ja nyt halusin kokeilla, miten se sopii broilerin rintafileisiin. Koska pelkkä suolalla ja pippurilla maustettu hapankorppurouhe saattaisi jäädä vähän mitäänsanomattomaksi, lisäsin joukkoon raastettua parmesaania. Kasvislisäkkeeksi paahdoin uunissa pieniä tomaatteja sekä tummia rypäleitä. 

Hiilariksi valkoitui bataattiranskikset, jotka olisivat voineet onnistua hiukan paremminkin. Halusin kokeilla bataattiranskisten paistamista uunissa, sillä monessa ulkomaisessa reseptissä hehkutetaan, miten niistä sillä tavalla valmistaen tulee, ah, niin terveellisiä ja rapeita. Höpöhöpö. Tämän kokemuksen perusteella suosittelen unohtamaan uunin ja ihan suosiolla uppopaistamaan bataattiranskikset. Uunissa niistä saattaa tulla terveellisempiä kuin uppopaistamalla, mutta rapeus jää pelkäksi hartaaksi toiveeksi.


Hapankorppuleivitetyt kanafileet

4 broilerin rintafileetä (ei nahkaa, ei luita)
120 g hienoksi rouhittuja hapankorppuja
50 g parmesaaniraastetta
hienonnettua tuoretta timjamia maun mukaan
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 munaa
paistamiseen voita ja rypsiöljyä

Hakkaa fileet kohtalaisen litteiksi kuitenkaan liikaa murjomatta lihan rakennetta. Riko hapankorput paksuun muovipussiin ja tee niistä mahdollisimman hienoa jauhelmaa kaulimella rullaamalla. Lisää hapankorppujauhelmaan parmesaaniraaste ja timjami. Sekoita ja kaada syvälle lautaselle. Riko munat toiselle syvälle lautaselle, lisää hiukan suolaa sekä mustapippuria ja vatkaa kevyesti. Kasta broilerifileet ensin munaan ja kierittele ne sitten maustetussa hapankorppujauhelmassa. Kypsennä fileet paistinpannulla voin ja rypsiöljyn seoksessa.


Ei kommentteja: