lauantai 10. syyskuuta 2016

Kastanjapasta



Selaillessani (taas kerran) Delicious-lehden syksyn reseptejä löysin pastan, jonka kanssa oli kastanjakastike. Meillä oli sopivasti kaapissa purkki kokonaisia keitettyjä kastanjoita odottamassa, että sille keksittäisiin jotakin käyttöä. Resepti vaikutti hyvältä ja kaiken lisäksi nopealta toteuttaa, joten päätin kokeilla sitä.



Kastanjapasta

300 g             pappardelle tai tagliatelle pastaa
1 rkl              oliiviöljyä
1                    sipuli hienonnettuna
1 prk             keitettyjä kastanjoita karkeasti pienittynä
muutama       tuoreen timjamin oksa, lehdet irrotettuna
100 g             pancettaa tai pekonia kuutioina
2                    valkosipulinkynttä hienonnettuna
200 g             pakasteherneitä
200 g             creme fraichea
(ripaus          tryffelisuolaa)
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

Laita pastan keittovesi kattilaan kiehumaan. Lisää suolaa ja keitä pasta ohjeen mukaan, mutta vähennä keittoajasta 1 minuutti. Ota desilitran verran keittovettä talteen.

Pastaa odotellessa hienonna sipuli ja valkosipuli. Valuta kastanjat ja pienennä ne. Irrota timjamista oksat. Kuutioi pancetta tai pekoni. Kuullota hienonnettua sipulia oliiviöljyssä 3-4 minuuttia. Lisää pancettakuutiot ja paista myös niitä 3-4 minuuttia. Sitten kastanjat, valkosipuli ja timjami pannulle samoin kuin pakasteherneet ja paistele taas 3-4 minuuttia. Sekoita joukkoon creme fraiche.

Valuta pasta ja lisää pannulle. Sekoita ja lisää talteen ottamaasi 1 dl pastan keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Maustoin kastiketta suolan ja mustapippurin lisäksi ripauksella tryffelisuolaa. Se toimii hyvin muiden makujen kanssa, mutta koska sen maku on voimakas niin sitä kannattaa lisätä varoen. Nostele lautasille ja lisää vielä tuoretta timjamia päälle.


Ei kommentteja: