torstai 2. kesäkuuta 2016

Jälkiruokaa hillopurkissa



Eilen blogattujen pizzapasteijoiden lisäksi piknikillä tarvitaan paljon muutakin hyvää ja kaiken kruunaa lopuksi jälkiruoka. Jos jälkiruoka tehdään valmiiksi hillopurkkeihin, ne on helpot kuljettaa mukana ja syöminen käy kätevästi suoraan purkista. Hedelmiä, pähkinöitä, kookos-jogurttikastiketta ja granolaa, nam! Kun osa hedelmistä paistetaan ja karamellisoidaan pannulla, niiden oma maku syvenee ja voimistuu.


Hedelmäinen retkijälkkäri hillopurkissa
(6-8 annosta)

6 donitsipersikkaa
12 aprikoosia
2 rkl voita
2 banaania
2 tl limettimehua
3 rkl ruokokidesokeria
3 kiivihedelmää
yhden granaattiomenan siemenet
2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta jogurttia
(ruokokidesokeria)
kuorittuja (suolapaahdettuja) pistaaseja
pekaanipähkinöitä
granolaa tai mysliä


Halkaise persikat sekä aprikoosit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sulata paistinpannulla voi ja hämmentele hedelmäpaloja siinä. Lisää banaaniviipaleet, limettimehu sekä ruokokidesokeri ja sekoittele hedelmiä vielä sen verran että banaanit karamellisoituvat kevyesti. Jäähdytä hedelmäseos.

Kuori ja paloittele kiivit ja painele siemenet ulos granaattiomenasta. Vatkaa kookoskerma sekä kuohukerma vaahdoksi, lisää lopuksi jogurtti ja halutessasi makeuta vaahto ruokokidesokerilla. Rouhi pistaasit ja pekaanipähkinät.

Kerrosta hedelmät, vaahto sekä pähkinät hillopurkkeihin ja ripottele päällimmäiseksi pähkinärouhetta sekä granolaa. Granola viimeiseksi jotta se ei ehdi kovin pahasti vettyä ennen tarjoilua. Jäähdytä purkit jääkaappilämpötilaan.


2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Oi, sanotaanko niitä litteitä persikoita donitsipersikoiksi? Kiva ja kuvaava nimi!

Tuplaespresso kirjoitti...

Rakkaalla lapsella on monta nimeä :)
En tiedä onko donitsipersikka virallinen nimi, mutta ainakin se kuvaa tätä lajiketta parhaiten.