sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Uusi lempijuomaMinun lempidrinkkini on G&T. Yksinkertainen, raikas, helppo ja nopea sekoittaa. M oli ostanut kotimaista Kyrö distilleryn Napue giniä * kokeillakseen onko se niin hyvää kuin väitetään. Millä eväillä se voitti viime kesänä International Wine and Spirit Competitionin palkinnon, johon osallistui 150 giniä ympäri maailmaa? Mikä siinä on niin erikoista?

Jo pulloa avatessa Napuen tuoksu erottui kaikista muista elämäni aikana maistamistani gineistä. Yllättävän pehmeä makukin oli gininen, mutta omanlaisensa, johtuen tisleessä käytetyistä yrteistä. Yksinkertaisen tyylikäs pullo viimeistelee tuotteen niin, että tälle voi ennustaa hyvää menestystä maailmalla. Kyllä, se ON niin hyvää kuin väitetään, ellei jopa parempaakin. Ainakin minulle G&T on nyt Napue G&T.

Tämä ei ole maksettu mainos.


Napue G & T

4 cl Napue giniä
Indian Tonicia
tuore rosmariininoksa
muutama karpalo
(jäitä)

Sekoita lasissa, lisää mausteet ja nauti.


 * Gini tislataan perinteisesti viljasta ja katajanmarjoista. Napue-ginin valmistukseen käytetään ruistislettä sekä 16 yrttiä. Perinteisten kuivattujen giniyrttien lisäksi aromikkaassa tuotteessa makua antavat myös tuoreyrtit koivunlehti, karpalo ja tyrni sekä Pohjanmaan maakuntakukka mesiangervo. Nimensä gini sai Isossakyrössä 1714 käydyn Suuren Pohjan sodan viimeisen taistelun, Napuen taistelun, mukaan. Kyrö distillery tuottaa myös ruisviskiä. EU-lainsäädännön mukaan viski on viskiä, kun se on tislattu viljasta ja kypsynyt tammitynnyrissä vähintään kolme vuotta. Kyrö Distilleryn viski näkee päivänvalon vuonna 2017 Suomen täyttäessä sata vuotta.


Ei kommentteja: