sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Jälkiruokaherkku mansikoista ja seljankukkamehustaKotimaisia mansikoita on ollut kaupan jo jonkin aikaa ja hinta laskee päivä päivältä. Mikään ei ole niin hyvää kuin Suomen pitkässä ja valoisassa kesäpäivässä kypsynyt mansikka, mehukas ja makean aromikas,varsinkin avomaalla kypsynyt. Mansikan makupariksi sopii seljankukkamehu, josta valmistin ihanan kesäisen jälkiruoan. Kermainen seljankukkapannacotta ja mansikat ovat täydellinen yhdistelmä juhannuksen ruokapöytään. Pannacotan voi tehdä hyytymään jo hyvissä ajoin edellispäivänä ja juuri tarjoilun edellä viimeistellä annokset mansikkasoseella, vaniljajäätelöllä ja kokonaisilla mansikoilla. Ohjeen ainesmäärät riittävät neljälle.Seljankukkapannacottaa ja mansikkaa
(neljälle)

1 dl seljankukkamehua
1 rkl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa (tasapainottaa seljankukkamehun happamuutta)
0,5 dl (ruokokide)sokeria
2 liivatetta (paino yhteensä 4 g)
2 dl kermaa
1 dl maitoa

mansikkasosetta
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
mansikoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kasariin seljankukkamehu, vaniljasokeri, suola sekä ruokokidesokeri ja kuumenna seos kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne seljankukkamehuun huolella sekoittaen. Kaada kannuun kerma sekä maito ja sekoita tämä seljankukkamehun joukkoon. Jaa seos tasan neljään jälkiruokamaljaan ja laita maljat jääkaappiin hyytymään. Hyydytä pannacottaa vähintään 4-5 tuntia.

Tarjoiltaessa viimeistele annokset mansikkasoseella, vaniljajäätelöllä (tai kermavaahdolla) sekä tuoreilla kokonaisilla mansikoilla.


Ei kommentteja: