tiistai 31. maaliskuuta 2015

Caponataa ja salviapaistettua kuhaa Murun tapaan


Lopputulos ei ihan täysin noudata Murun keittokirjan ohjetta, sillä lintsasin sitruuna-rucolapeston valmistamisesta ja viimeistelin annoksen pelkällä rucolalla ja sitruunankuorella. Muuten kyllä Murun resepti oli kokeilemisen arvoinen ja pulskista, joskin nahattomista, kuhafileistä tuli oikein maukkaat salviavoissa paistettuina. Tähän kopioitu Murun ohje on neljälle, joten puolikas riitti kahdelle.

Caponata

2 munakoisoa
suolaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 varsisellerinoksaa
10 oliivia
10 kirsikkatomaattia
oliiviöljyä paistamiseen
2 dl tomaattimehua
1 rkl kapriksia
3 rkl pinjansiemeniä
1 rkl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
pippuria

Kuutioi munakoisot ja suolaa ne kevyesti. Hienonna sipuli, valkosipuli, varsiselleri ja oliivit. Halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Lämmitä öljy pannulla ja paista munakoisot muutamassa erässä kullanruskeiksi. Paista myös sipuli, valkosipuli ja varsiselleri.
Laita munakoiso, sipulit ja varsiselleri, kirsikkatomaatit, tomaattimehu, oliivit, kaprikset ja pinjansiemenet kattilaan. Hauduta paistosta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää paistokseen lopuksi sokeri ja etikka, mausta suolalla ja pippurilla.

Salviapaistettua kuhaa

4 (800 g) kuhafileetä, mielellään nahkoineen
hienokiteistä merisuolaa
pippuria
voita paistamiseen
4 salvianlehteä

Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Suolaa ja pippuroi fileet. Lämmitä voi pannulla ja lisää salvianlehdet vaahtoavan voin joukkoon. Paista kuhafileet salviavoissa nahkapuoli alaspäin. Paina fileitä paistamisen aikana lastalla, jotta ne paistuvat tasaisesti. Tarjoile kuha caponatan ja sitruuna-rucolapeston kanssa. 


Sitruuna-rucolapesto

1/4 punttia persiljaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 punttia basilikaa
1 puntti rucolaa
3 rkl parmesaaniraastetta
1,5 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 sitruunan mehu

Poista persiljasta varret. Keitä persiljaa valkosipulien kanssa kiehuvassa vedessä noin 10 sekuntia ja nosta ne kylmään veteen jäähtymään. Purista persilja kuivaksi. Soseuta valkosipulinkynnet, persilja, basilika, rucola, parmesaani ja oliiviöljy tasaiseksi pyreeksi. Mausta rucolalla ja pippurilla. Sekoita sitruunamehu peston joukkoon juuri ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkullisen näköinen annos taas:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos :) Murun resepti oli todella hyvä, suosittelen kokeiltavaksi. Jos/kun sulla ei taida siellä olla käytettävissä kuhaa, kokeile pangasiusfileetä. Se on kuulemma kokolailla samankaltainen kuin kuha.

Jael kirjoitti...

Kiitos,hyvä tietää.Pangasiusta saakin täällä aika helposti