perjantai 6. syyskuuta 2013

Viikuna-vuohenjuustopiirakka



Piti ihan kokeilla, miten viikuna-vuohenjuustosalaatti taipuu piirakaksi. Ja tällainen herkku siitä tuli:

Viikuna-vuohenjuustopiirakka
(ja vähän kinkkua myös)

pohja
80 g voita
2 dl vehnäjauhoa
1/4 tl suolaa
1 muna

täyte
1 dl maitoa
3 munaa
50 g parmesaaniraastetta
iso kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä

100 g ilmakuivattua kinkkua
3-5 tuoretta viikunaa
1 punasipuli
keltaisia kirsikkatomaatteja
150 g vuohenjuustoa

oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa

päälle
balsamiviinietikkaa
lehtipersiljaa



Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi kulhossa voi sekä jauhot tasaiseksi muruseokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi tasaantumaan. Painele taikina tasaisesti vuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle sopivan kokoinen pala leivinpaperia ja sille painoksi keraamiset paistoherneet tai tavallisia kuivattuja herneitä ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota vuoka pois uunista, poista herneet ja anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat täytteen.

Sekoita ensin munamaito. Riko munien rakenne, lisää maito, lehtipersilja sekä parmesaaniraaste ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kaikki piirakan täytteet valmiiksi sopiviksi paloiksi, viikunat neljään osaan, kirsikkatomaatit puoliksi, punasipuli ohuiksi viipaleiksi, vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja revi kinkkusiivut pienemmiksi. 
Kaada esipaistetulle pohjalle maustettu munamaito ja asettele kaikki täytteet sen päälle. Laita uuniin 200 asteeseen kypsymään.


Kun piirakka on ollut uunissa 15 minuuttia, ota vuoka uunista ja valuta täytteiden päälle hiukan oliiviöljyä sekä juoksevaa hunajaa. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista piirakkaa vielä toiset 15 minuuttia. Ota kypsä piiras uunista, valuta sen päälle vielä muutamia ohuita raitoja hyvää balsamiviinietikkaa ja ripottele lopuksi hiukan silputtua lehtipersiljaa. Anna piirakan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile vihreän salaatin (rucola, vuonankaali, friseesalaatti, punamangoldi) kanssa.



3 kommenttia:

Taitsi kirjoitti...

Aijai että menin jättämään eilen viikunat ruokakauppaan... Tänään täytynee palata ihan vain niitä varten..

Viskasin hämärtyvien iltojen iloksi sulle kesähaasteen, joka löytyy mun blogista!

Tuplaespresso kirjoitti...

No haepa ne viikunat :) Äläkä sitten unohda prosciuttoa! Sitäkin tarvitaan tähän piirakkaan.

Täytyy miettiä mitä tästä kesästä keksii ruusuja ja risuja :)

Taitsi kirjoitti...

Prosciuttoa löytyy edelleem runsain mitoin vierailijoiden jäljiltä. Aika ihanaa, tietysti. Meinaavat vain loppua ideat sen käytöstä - vaikka hirrrveän hyvää se on tietysti ihan vaan sellaisenaankin.

Kivoja hetkiä siellä muistojen risu- ja ruusukasoissa..!