sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Seesamischnitzel ja Lähi-idän salaatti

Kaiken kesäisen kalaruoan ja satunnaisten grillipihvien vaihteluksi mökin jääkaappiin on alkanut ilmestyä välillä jotain muutakin eläinproteiinia, kuten broilerinlihaa. Ei se kuitenkaan ole niin helppoa, sillä kaupan kylmäkaappi on täynnä erilaisia valmiiksi marinoituja leikkeitä, suikaleita ja kanariekaleita, mutta maustamatonta saa todella etsiä. Sitten kun löytää sen yhden ainoan paketin, siihen täytyy tarttua nopeasti ja siirtää omaan ostoskoriin riippumatta siitä onko paketissa broilerin fileetä, koipea, reisipaistia tai jotain muuta. Tällä kertaa paketissa sattui olemaan kaksi pienehköä rintaleikettä. Niistä syntyi seesamischnitzelit, jotka nautimme Lähi-idän salaatin kanssa.

 

 

Seesamischnitzelit

(2 kpl)

 

2 x 160 g       nahatonta broilerin rintaleikettä
pari                hyppysellistä hienoa merisuolaa
1 dl                vehnäjauhoa
2                    kananmunaa
1 + 1 rkl        seesaminsiemeniä
2 dl                pankojauhoa
hiukan           hienoa merisuolaa
hiukan           mustapippuria myllystä

paistamiseen:

ruokaöljyä (rypsiöljy)

 

Nuiji kanaleikkeet noin 1-1,5 cm paksuisiksi kahden muovikelmun välissä ja ripottele fileille hiukan suolaa. Pieni suolaus tässä vaiheessa auttaa lihaa pysymään mehevänä paistettaessa. Jätä maustumaan 30-60 minuutin ajaksi sillä välin kun valmistelet salaatin ja muut ainekset.

Paahda kuivalla pannulla 1 rkl seesaminsiemeniä ja murskaa ne hienoksi jauheeksi. Sekoita yhdelle lautaselle panko, paahdetut ja paahtamattomat seesaminsiemenet sekä hiukan suolaa ja mustapippuria. Yhdelle lautaselle riko kaksi munaa ja vatkaa ne tasaiseksi. Mittaa vehnäjauho kolmannelle lautaselle. Kaada paistinpannulle rypsiöljyä noin 2 cm paksuudelta.

Kuivaa litistetyt kanaleikkeet talouspaperilla taputtelemalla. Kasta ne sitten ensin molemmin puolin vehnäjauhoon, sitten vatkattuun kananmunaan ja lopuksi seesami-pankoseokseen niin että liha on kauttaaltaan peitossa. Kuumenna paistinpannu ja kypsennä schnitzelit öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Öljy on sopivan kuumaa paistamiseen, kun hyppysellinen öljyyn tipautettua pankojauhoa alkaa kuplia ja ruskistua. 

 


 

Lähi-idän salaatti

 

kourallinen   kirsikkatomaatteja
puolikas        kurkku
1                    kevätsipuli varsineen
1 rkl              hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl              hienonnettua tuoretta minttua
1 tl                kuivattua oreganoa
50 g              viipale fetaa

2 tl                sitruunamehua

2 rkl              ruokaöljyä
ripaus            suolaa
hiukan           mustapippuria myllystä
1 tl                juoksevaa hunajaa

 

Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori kurkku ja leikkaa se neljäksi suikaleeksi. Kaavi siemenet pois pienellä lusikalla ja leikkaa suikaleet tomaattien kanssa samankokoisiksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli, lehtipersilja sekä tuore minttu. Leikkaa myös fetaviipale suunnilleen samankokoisiksi paloiksi kuin tomaatit sekä kurkku. Sekoita ainekset keskenään.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla sitruunamehusta, ruokaöljystä, suolasta, mustapippurista sekä hunajasta. Hunaja auttaa aineksia emulgoitumaan. Valuta kastike salaatin päälle ja sekoita kevyesti.


Ei kommentteja: