tiistai 23. heinäkuuta 2024

Huh hellettä!

 

 

Alkaneelle viikolle on taas luvattu melkoisia hellelukemia, uhattu jopa paikoin 30 asteen lämmöllä. Minulle sopiva päivälämpötila olisi mieluummin tuollaiset 20 – 22 astetta, puolipilvistä ja tuuli lounaasta 3 – 4 m/s. Puolenyön jälkeen voisi sitten tulla kevyttä kesäsadetta muutaman tunnin ajan ja seljetä taas aamuksi.
 

Hellepäivän lounaaksi nautimme kevyen, mutta yllättävän täyttävän vesimeloni-tomaattisalaatin.

 


 

Hellepäiväsalaatti kahdelle

 

noin 500 g     pala vesimelonia
2 isoa            San Marzano tomaattia
puolikas        kurkku

3 rkl              oliiviöljyä

puolikkaan    sitruunan mehu
hiukan           hienoa merisuolaa
sopivasti       mustapippuria myllystä
kourallinen   hienonnettua minttua
kourallinen   hienonnettua lehtipersiljaa
kourallinen   hienonnettua korianteria

100 g pala     fetajuustoa

 

Kuori kurkku ja vesimeloni, huuhtele tomaatit. Leikkaa kasvikset pienehköiksi, suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Mausta palat isossa kulhossa oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla, ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Lisää hienonnetut yrtit salaatin joukkoon. Lopuksi leikkaa feta pieniksi kuutioiksi ja lisää salaattiin.


Ruoasta puheenollen, jätettiin mökillä Väiskille ruohonleikkuulta pieni alue valkoapilaa ja piharatamoa. Mutta Väiskipä on kotiutunut mökin pihalle jo niin hyvin, että eräänä aamuna se päätti tutkia reviiriään vähän tarkemmin ja nautti aamiaiseksi terassilta ruukullisen lobeliaa.

Eipä silti, peurat, ne helkutin ”punkkibussit”, syövät kyllä tehokkaasti kaiken muun, mikä on juuri sopiva tekosyy pitää piha mahdollisimman luonnonmukaisena. Lähistöllä asustelee ainakin kolme aikuista valkohäntäpeuraa, pari hiukan nuorempaa kaverusta ja pienet peurakaksoset. Kaksoset yrittivät yhtenä iltana haastaa Väiskiäkin hippasille, mutta silloin Väiski katsoi parhaaksi loikkia metsään karkuun riiviöitä.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nuo tuollaiset tomaatit ovat todella hyviä salaattiin, kun ovat melko "kuivia". Ovat tietääkseni erityisesti kastiketomaatteja, mutta on nyt tullut ostettua juuri salaatteja varten.

Tuplaespresso kirjoitti...

Salaattiin tosiaan ihan erinomaiset kun muissa aineksissa on jo ihan tarpeeksi vettä. Kaiken hyvän lisäksi sanmarzanot ovat ihan parhaan makuisia tomaatteja.