Joulukuun kuudennen kahvipöytään valmistetaan tänä vuonna sinivalkoisia minileivoksia, petits fours’eja. Taikina riittää 48:aan leivonnaiseen, josta osan kuorrutin nyt ja loput pakastin varsinaista itsenäisyyspäivää varten. Suupalan kokoiset minileivokset on kuorrutettu yksinkertaisella voikreemillä ja viimeistelty sopivan värisillä strösseleillä. Kreemin ja strösselin väriä vaihtamalla nämä leivonnaiset sopivat erilaisiin juhlateemoihin.
♥ Lopussa toiveuusintana sinisen glögin resepti ♥
Sinivalkoiset minileivokset (petits fours)
Taikina
Kuorrute (24 leivokseen)
Koristeluun
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten ja näiden jälkeen vaniljauute. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kun taikina on valmista, siirrä se pursotuspussiin, mistä sitä on helpompi annostella.
Voitele minimuffinivuoan kolot, pursota taikinaa koloihin noin 3/4 tilavuudesta ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Kun paisto on valmis, anna leivonnaisten jäähtyä hetki, minkä jälkeen kippaa ne lautaselle, voitele vuoan kolot uudelleen ja pursota toinen erä. Mikäli kaikkia leivoksia ei tarvita heti, loput voi laittaa pakastimeen vastaisen varalle. Sitten joskus ei tarvitse enää leipoa, ainoastaan tehdä niille jokin hyvä kuorrute.
Kuorrutteen ohje riittää yhteen (24 kpl) pellilliseen. Mittaa valkoisen kuorrutteen ainekset pieneen kasariin ja kuumenna liedellä sekoitellen kunnes seos on tasaista. Valkoinen (jauhemainen) elintarvikeväri tekee kellertävästä voikuorrutteesta lähes samanlaisen valkoisen kuin jos kuorrute valmistettaisiin pelkästä vedestä ja tomusokerista. Kun kuorrute on valmista ja notkeaa, kasta puolet minileivoksista kuorrutteeseen ja heti sen jälkeen strösseliin.
Jatka värjäämällä loppu kuorrute
siniseksi ensin lisäämällä siihen 2 rkl Blue Curaçao likööriä ja sitten
sopivasti sinistä geelimäistä elintarvikeväriä. Sekoita tasaiseksi ja tee kuten
edelliset, dippaa ensin minileivos kuorrutteeseen ja sitten strösseliin. Jos kuorrute
tuntuu paksuuntuvan liian nopeasti, sekoita joukkoon pieni tilkka vettä ja
jatka dippailua.
Anna valmiiden leivosten tekeytyä muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua jotta kuorrute hiukan jähmettyy ja kosteus eri kerrosten välillä tasaantuu.
Sininen glögi
1 pullo kuivaa valkoviiniä
Laita kattilaan valkoviini (sokeri) ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä, sekoita ja anna viinin jäähtyä ja tekeytyä noin tunnin ajan, jotta mausteet ehtivät antaa glögiin riittävästi makua. Tarjoiltaessa (siivilöi ja) kuumenna glögi, lisää Blue Curaçao, sekoita ja kaada glögi mukeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti