Kesäkuussa koostin mansikkapäivityksen, jossa oli mukana muutama mansikkainen salaatti. Yksi niistä oli mansikka-mozzarellasalaatti, jonka joukossa oli paljon muitakin aineksia kuin vain noita kahta. Toisaalta, miksi pilkkoa monia eri aineksia kun pelkästä mansikasta, mozzarellasta ja basilikasta niistäkin tulee oikein hyvä välipala, caprese –salaatti, jonka virallisen version tomaatit vaan on vaihdettu mansikoiksi. Nyt sellainen onkin ihan parhammillaan niin kauan kuin makeita kotimaisia mansikoita on vielä torit täynnä. Helppoa, yksinkertaista, maukasta ja erinomainen välipala - tai vaikka mehevän grillipihvin kaveriksi.
Mansikkacaprese
(2 annosta)
400-500 g tuoreita pieniä mansikoita
250 g (nettopaino) pieniä
mozzarellapalleroita
iso kourallinen tuoretta basilikaa
hyppysellinen suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
myllystä
1 rkl hyvää oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl hyvää balsamicoa
Perkaa mansikat, valuta
minimozzarellat ja hienonna basilikanlahdet karkeasti. Sekoita keskenään
oliiviöljy, hunaja sekä balsamico.
Jaa mansikat, mozzarellat ja basilikat kahdelle lautaselle ja pyöräytä sekaisin. Ripottele pinnalle suolaa sekä mustapippuria ja lopuksi valele salaatinkastikkeella. Nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti