Kesäinen ja mieto cantaloupesalaatti sopii niin sellaisenaan syötäväksi kuin tarjottavaksi lisukkeena. Hyvin maustettujen kanankoipien kanssa tämä oli ihan täydellinen yhdistelmä. Jos haluaa nauttia tätä lounassalaattina, ”vuolukana” sopii hyvin joukkoon.
Aineksista tulee salaattia neljälle.
Cantaloupe-sokeriherne-halloumisalaatti
salaatti
kastike
pinnalle
Keitä risoni pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente” ja jäähdytä pasta. Ryöppää sokeriherneitä 2 minuuttia miedosti suolatussa kiehuvassa vedessä ja jäähdytä heti jäävedessä. Viipaloi herneenpalot ohuelti vinottain. Leikkaa cantaloupesta kuori ja poista siemenet. Leikkaa hedelmä pienhköiksi kuutioiksi. Leikkaa halloumi pieniksi paloiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita salaatin ainekset keskenään. Valmista kastike ja valuta se salaatin joukkoon. Viimeistele lautasilla kevyesti rouhituilla pistaaseilla ja pikkelöidyllä punasipulilla. (Voi vielä maustaa raastetulla sitruunankuorella, mutta ei se ole ihan välttämätöntä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti