Jos olet laihduttaja tai muuten kartat kaloreita, skippaa tämä päivitys.
Kun tammikuussa 2013 postasimme ensimmäisen suolakaramellireseptimme, se kuului lähinnä outojen makuyhdistelmien kategoriaan, mutta pitihän sitäkin kokeilla. Lopputulos oli mielestämme kuitenkin aika kiva ja käyttökelpoinen. Emme osanneet aavistaakaan miten trendikäs sellainen makuyhdistelmä voisi olla vajaan kymmenen vuoden kuluttua. Tämä resepti löytyi helmikuun Delicious –lehdestä.
Lindt’in (ei ole maksettu mainos!) Salted Caramel suklaakonvehteja löytyi Cittarin irtokarkkivalikoimasta, mutta varmaan joku muukin pehmeäpintainen suolakaramellisuklaa toimisi tässä reseptissä. Alkuperäisen reseptin paistoaika oli hivenen liian pitkä, joten korjasin sen tähän. Ja vielä sellainen pikkujuttu, että kannattaa käyttää mahdollisimman tuoretta sokeria vastikään avatusta pussista. Kun muscovadopussi on avattu, sokeri alkaa paakkuuntua ja sitähän onkin sitten vaikea saada vatkatuksi tasaisesti voin kanssa.
Suolakaramellifondant (caramel lava puddings)
70 g huoneenlämpöistä voita
tarjoiluun kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
paistamiseen kaksi kork. 5-5,5 cm halk. 7,5-8 cm uuninkestävää vuokaa
Laita uuni lämpenemään 160°C kiertoilma.
Mittaa kulhoon voi, sokeri sekä ripaus suolaa. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten joukkoon muna, sitten vanilja ja lopuksi vehnäjauho.
Voitele vuoat ja jaa melkein koko taikina tasan kahteen vuokaan. Työnnä taikinan keskelle suklaapallot ja peitä lopulla taikinalla. Pyyhkäise vuokien sisäreunat puhtaiksi.
Paista fondanteja uunin keskitasolla 16 minuuttia (alkuperäisessä ohjeessa 18 min), minkä jälkeen ota vuoat uunista, kumoa fondantit lautasille ja tarjoile heti lämpiminä jäätelön tai creme fraichella parannellun kermavaahdon kera.
2 kommenttia:
Vau, kuvaa katsoessa tuon herkun voi suorastaan jo maistaa suussaan. Ihana!
Ja mikä parasta, tämä on ihan älyttömän helppo tehdä.
Lähetä kommentti