lauantai 23. maaliskuuta 2019

Rukiiset leipätikut



Nämä saaristolaisleivän makuiset leipätikut ovat tosi herkullisia ja ihan älyttömän helpot tehdä. Päältä rapeiden ja sisältä hiukan sitkeiden leipätikkujen resepti on hiukan muokattu tunisialaisen keittiömestarin, Ahmed Ladarsin keittokirjasta. Rukiiset grissinit ovat ihan parasta dipattuna pehmeään, suolaiseen voihin ja nautittuna aina kun hiukan hiukoo. Kannattaa kokeilla myös kääräistä tällainen ohueen, ilmakuivattuun kinkkusiivuun ja sitten haukata.


Saaristolais -leipätikut

150 g  mämmiä (kymppimämmin tavallinen siirapilla makeutettu)
130 g  vehnäjauhoa
0,5 tl  leivinjauhetta
1/4 tl  suolaa
2 rkl  oliiviöljyä


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi, muovailuvahan tuntuiseksi taikinaksi ja laita taikina kelmun sisään jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Jaa taikina kahteenkymmeneen samankokoiseen osaan ja pyörittele niistä pitkän sikarin muotoisia, ohuita pötköjä. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.


5 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Mielenkiintoinen idea, kuulostaa herkulliselta! :)

Jael kirjoitti...

Ihanan näköiset! Mutta milläköhän tuon mämmin voisi korjata jos näitä tekisi...

Jael kirjoitti...

Korvata siis.....

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Kanelityttö
Kyllä näistä kovasti tykättiin :)

@ Jael
Mämmissähän on tosi vähän aineksia (pääasiassa ruisjauho ja -maltaat, siirappi, pomeranssinkuori ja ripaus suolaa), mutta jos niitä(kään) ei ole käytettävissä, niin hiukan hankalampi juttu. Sun täytyy kokeilla reseptiä kun seuraavan kerran käyt taas Suomessa.

Jael kirjoitti...

Kiitos:) Itse asiassa mulla on nuo kaikki ainekset, ja pomeranssikuorikin itse kuivattu pomeranssien kuorista,joten voisi joskus kokeilla. Ensi viikolla taas Suomessa, joten pitää ostaa ainakin ruismaltaita tänne mukaan, sellaisia on vähän vaikeampi löytää täältä kaupoista.