perjantai 17. elokuuta 2018

Minipannukakut pieneen suolaisennälkään


Suolaiset minipannukakut maistuvat niin isoille kuin pienillekin, aikuisille ja koululaisille, lounaaksi tai välipalaksi. Salaatin ja kastikkeen kanssa minipannari on lounasannos, mikrossa lämmitettynä pienen koululaisen välipala. Itse asiassa näitä pitäisi muistaa tehdä useamminkin.


Suolaiset minipannukakut muffinvuoassa

3 dl vehnäjauhoa
vajaa puoli tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
3 munaa (koko M)
5 dl maitoa
12 pientä nokaretta voita

Kaada vehnäjauho kulhoon ja sekoita joukkoon suola sekä mustapippuri. Riko munat jauhojen joukkoon ja vatkaa. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan. Kun pannukakkutaikina on tasaista, laita se tekeytymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi.

1 paketti HK:n amerikanpekonia
2 pientä uutta sipulia varsineen
1,5 dl raastettua cheddaria
40-50 g voita pieninä nokareina

Levitä pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja laita pelti kylmään uuniin. Säädä uunin lämpötila 160 asteeseen ja paista pekoneita kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita, noin 20-35 minuuttia. Nosta pekoniviipaleet talouspaperin päälle kuivahtamaan ja kun ne ovat jäähtyneet, leikkaa ne ihan pieniksi paloiksi. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi ja varret ohuiksi viipaleiksi.

Jaa voinokareet tasan muffinipellin koloihin. Säädä uuni 220 asteeseen ja työnnä muffinpelti uuniin kunnes voi on sulanut. Ota muffinpelti ulos uunista. Kaada pellin koloihin sulaneen voin päälle ensin hiukan pannukakkutaikinaa ja jaa niiden päälle sipulipalat. Sitten hiukan lisää pannukakkutaikinaa ja ripottele pekonipalat vuokaan. Sitten loppu taikina ja viimeksi pinnalle raastettua cheddaria. Kypsennä minipannarit uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut. Jos käytät paperisia muffinvuokia, laita pelti uunin alatasolle ja paista hiukan pidempään.


Rucolasalaatti ja jogurttikastike
(2 annosta)

3-4 kourallista rucolaa
2 tl omenaviinietikkaa
2 tl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

1 dl maustamatonta vähärasvaista jogurttia
ripaus suolaa
1 tl hunajaa

Huuhtele rucolat juoksevan veden alla. Sekoita viinietikasta, öljystä, hunajasta ja mausteista vinaigrette ja sekoita se rucolan joukkoon.

Sekoita jogurtin joukkoon suola sekä hunaja.


Ei kommentteja: