lauantai 15. heinäkuuta 2017

Varhaiskaalisalaatti, yksinkertaista ja hyvääVarhaiskaali, kesäkaali, ihan tavallinen valkokaali kuitenkin, on ihana kesäkeittiön salaattiaines, jota pitäisi käyttää mahdollisimman paljon ja usein. Kaali on terveellistä (hups, taasko kirjoitin tuon sanan?...). Tämän vuodenajan kaali on erityisen edullista, mehevää ja maukasta. Kaalisalaatti sopii melkein minkä tahansa kanssa tarjottavaksi, kunhan reseptin pitää mahdollisimman yksinkertaisena. Tämä resepti onkin harvinaisen lyhyt ja helppo. Nyt ei kuitenkaan tehdä perinteistä coleslaw’ta, vaan toinen yksinkertainen salaatti. Veitsi riittää ainesten pilkkomiseen, mutta jos käytettävissä on ”mandoliini”, aina parempi, sillä sen kanssa saa aikaan todella ohuita, tasaisia viipaleita.Yksinkertainen kaali-retiisisalaatti

puolikas (=300-400 g) varhaiskaalista
7 retiisiä naatteineen
3 kevätsipulia/uutta kesäsipulia
puolikkaan sitruunan mehu
hiukan suolaa, sokeria ja mustapippuria myllystä

Leikkaa kaali ohuiksi (n 3 mm) viipaleiksi. Pese retiisit ja leikkaa mukulat mahdollisimman ohuiksi (1,5-2 mm) viipaleiksi. Pilko myös retiisien naatit salaattiin sopiviksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulit muutaman millin viipaleiksi ja sekoita kaikki keskenään.

Purista salaatin päälle sitruunamehu ja ripottele mausteita tasaisesti. Sekoita huolella ja anna makuuntua puolisen tuntia ennen käyttöä.

Nautimme varhaiskaalisalaatin Gero Geickin Keskiaikabratwurstien kanssa.


Ei kommentteja: