sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kania italialaisittain



Kanikoiramme Söpö täyttää tänään 11 v. Mikäs sen parempaa synttärisapuskaa hänelle kuin kani. Siinä sivussa emäntä ja isäntäkin saavat hieman monimutkaisemmin tuunattua kania eteensä. Söpölle ja siskolleen Höpölle riittää pannulla kypsentäminen ilman lisämausteita. Meidän kanimme valmistettiin netistä houkuttelevan kuvan ansiosta löytyneellä Andrea Migliaccion reseptillä.


Kania italialaisittain


1                    kani
1                    kokonainen valkosipuli halkaistuna
300g              salottisipulia/keltasipulia viipaloituna
1                    chilipalko pituussuuntaan halkaistuna
5 dl                valkoviiniä
5 dl                kana- tai kasvislientä
1 prk             kirsikkatomaatteja
2                    laakerinlehteä
1/2 ruukkua   lehtipersiljaa karkeasti hienonnettuna
1/2 ruukkua  basilikaa       -”-
parin             rosmariininoksan lehdet
                      hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä
                      vehnäjauhoja jauhotukseen
                      oliiviöljyä paistoon
Koristeeksi
                      basilikan lehtiä

Paloittele kani osiin: etujalat, kyljet, ranka ja takajalat. Mausta vehnäjauho suolalla ja pippurilla, laita kanipalat muovipussiin ja kaada jauhoseos perään. Sulje pussi ja hölskytä jauhoseos tasaisesti kanipaloille.

Kopistele ylimääräinen jauho pois ja ruskista kaninpalat joka puolelta kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Kun kani on ruskistunut, niin siirrä palat sivuun odottamaan ja kaada öljy pois pannulta. Lisää uutta oliiviöljyä pannulle ja kypsennä siinä valkosipulia, sipulia ja chiliä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kullanruskeita.

Palauta kani pannulle, huuhtele pannu valkoviinillä ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten tomaatit, laakerinlehdet ja kana/kasvisliemi. Anna porista kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia.

Poista kansi, käännä kanipalat, lisää yrtit ja kuumenna hieman isommalla lämmöllä kunnes kastike saostuu eli noin 30 minuuttia.

Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile perunasoseen kanssa.


2 kommenttia:

Merja | Ripaus tryffeliä kirjoitti...

Ihana näköinen! Täällä Fremantlen lihakaupassa olisi ollut tuore kaniini, mutta kun tämänkertaisessa kämpässä ei ole kunnon uunia, jouduin jättämään sen kauppaan. Alan jo odotella pataruokia!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kanin voi valmistaa myös padassa ;) Ausseissa kaneja on kuulemma ihan riesaksi asti joten pataan vaan.