maanantai 14. marraskuuta 2016

Charlotta



Unelmatorttu on sellaisenaan ihan kelpo leivonnainen kahvipöydässä. Isänpäivän perinteisestä unelmisreseptistä tulee vaan niin iso käärö, että tein puolikkaasta jälkiruoan, jota en ole tehnyt vuosikausiin: charlottan. Jälkiruokanostalgiaa jostain 70-luvulta, vai 60-luvulta, vai liekö vielä sitäkin kauempaa? Koska banaani sopii suklaan kanssa, maustoin kermahyytelön banaanilla ja suklaarouheella.



Charlotta

1 kpl unelmatorttu (resepti täällä)
4 dl kuohukermaa
150 g crème fraichea tai rahkaa
1 dl sokeria
liivatelehteä (=6 g)
50 g rouhittua tummaa suklaata
2 banaania leikattuna pieniksi paloiksi

Vuoraa 1,5 litran kulho tuorekelmulla. Leikkaa unelmatortusta noin sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne vierekkäin vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota kermasta erikseen noin 0,5 dl mikronkestävään astiaan. Vatkaa loppu kerma, sokeri sekä rahka vaahdoksi. Kuumenna erikseen otettu kerma (mikrouunissa) lähes kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan kermaan haarukalla sekoittamalla. Kaada liivateseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa huolella sekaisin. Lisää kermahyytelöön suklaa sekä banaanipalat ja sekoita hyvin. Kaada hyytelö kulhoon unelmatorttuviipaleiden päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Kippaa valmis charlotta tarjoilulautaselle oikein päin ja viimeistele suklaarouheella.

2 kommenttia:

Alexander Trivedi kirjoitti...

Hyvän näköistä! Muistelen muutaman kerran syöneeni oikein hyvää charlottea mutta siitä onkin aikaa :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Charlotta on vähän tuollainen retrojuttu :)