Unelmatorttu
on sellaisenaan ihan kelpo leivonnainen kahvipöydässä. Isänpäivän perinteisestä
unelmisreseptistä tulee vaan niin iso käärö, että tein puolikkaasta jälkiruoan,
jota en ole tehnyt vuosikausiin: charlottan. Jälkiruokanostalgiaa jostain 70-luvulta,
vai 60-luvulta, vai liekö vielä sitäkin kauempaa? Koska banaani sopii suklaan kanssa,
maustoin kermahyytelön banaanilla ja suklaarouheella.
Charlotta
1 kpl unelmatorttu (resepti täällä)
4 dl kuohukermaa
150 g crème fraichea tai rahkaa
1 dl sokeria
3 liivatelehteä (=6 g)
50 g rouhittua tummaa suklaata
2 banaania leikattuna pieniksi paloiksi
Vuoraa 1,5 litran kulho tuorekelmulla. Leikkaa
unelmatortusta noin sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne vierekkäin vuoan
pohjalle ja reunoille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota
kermasta erikseen noin 0,5 dl mikronkestävään astiaan. Vatkaa loppu kerma, sokeri
sekä rahka vaahdoksi. Kuumenna erikseen otettu kerma (mikrouunissa) lähes
kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne
kuumaan kermaan haarukalla sekoittamalla. Kaada liivateseos kermavaahdon
joukkoon ja vatkaa huolella sekaisin. Lisää kermahyytelöön suklaa sekä
banaanipalat ja sekoita hyvin. Kaada hyytelö kulhoon unelmatorttuviipaleiden
päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi
tunniksi.
Kippaa valmis charlotta tarjoilulautaselle oikein päin ja viimeistele suklaarouheella.
Kippaa valmis charlotta tarjoilulautaselle oikein päin ja viimeistele suklaarouheella.
2 kommenttia:
Hyvän näköistä! Muistelen muutaman kerran syöneeni oikein hyvää charlottea mutta siitä onkin aikaa :D
Charlotta on vähän tuollainen retrojuttu :)
Lähetä kommentti