Kun
kokataan poron sisälmyksiä, ei sovi unohtaa poronverta, jota löytyy hyvin
varustettujen ruokakauppojen pakastimesta. Poronverestä tulee todella maukas
veripalttu. Annos on kuitenkin aika valtava, joten tästä riittää myös
naapurille, joka osaa arvostaa veripalttua eli rössyä.
Poropalttu
5 dl poronverta
1 pll (3,3 dl) vaaleaa kotimaista olutta
4 dl ruisjauhoa
50 g voita
1 iso sipuli
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
Kuori ja silppua sipuli, kuullota se voissa, lisää
siirappi sekä suola, sekoita hyvin ja jäähdytä. Sekoita kulhossa poronveri sekä
olut ja vatkaa joukkoon ruisjauho. Lisää lopuksi kuullotetut sipulit ja sekoita
hyvin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Kypsennä uunissa
200 asteessa 45-60 minuuttia kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää tartu
massaa.
2 kommenttia:
Jännä resepti, jos lisäisi massaan muutaman kananmunan ja ruoka soodaa saisiko tuosta kenties pannukakkumaisemman rakenteen ? :) Se voisi olla jännä kokeilla
Ruokasoodasta en tiedä, mutta aika usein veripaltturesepteissä on kananmunaa. Hyvin tuo tosin hyytyy ilmankin :)
Lähetä kommentti