sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Sunnuntain aamiais"muffinit", all-in-oneHyvä brunssiruoka on helppo valmistaa ja sitä valmistuu tarvittaessa paljon kerralla. All-in-one-”muffinin” resepti täyttää nämä kriteerit. Paahtoleivästä kääräistyyn kuppiin asetellaan pätkä ilmakuivattua kinkkua tai paistettua pekonia. Sen päälle rikotaan muna, maustetaan ja paistetaan. Todella yksinkertaista. Meillä oli vielä hiukan mätiä uudeltavuodelta, joten jätimme toisesta puolesta ”muffineita” kinkut pois ja sen sijaan viimeistelimme ne lusikallisella muikunmätiä.


All-in-one aamiais”muffinit”
(6 annosta)

6 ISOA viipaletta paahtoleipää
voisulaa (kirkastettua voita)
6 siivua paistettua pekonia/ilmakuivattua kinkkua tai
     graavi/kylmäsavulohta tai
     mätiä, tilliä ja hienoksi leikattua sipulia
6 munaa
suolaa ja pippuria

Voitele muffinvuoan kolot voisulalla. Paina isolla rengasmuotilla paahtoleivän keskeltä irti niin suuri kiekko kuin mahdollista. Leikkaa tämä kiekko keskeltä kahtia. Asettele puoliympyrän malliset paahtoleivänpalat limittäin muffinvuoan koloihin ja paina keskelle palat paahtoleivän reunalta jääneestä osasta. Voitele leipä voisulalla. (Aseta kolon pohjalle kinkku/pekoniviipale tai viipale graavikalaa.) Riko muna ja valuta se varovasti vuokaan niin ettei keltuainen mene rikki. Kypsennä uunissa 190 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt. Rouhi valmiin ”muffinin” päälle hiukan suolaa ja pippuria. (Viimeistele mädillä ja mausta.)2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kiva idea - "same stuff different package" - menetelmällä. Menee kokeiluun ehdottomasti!

Tuplaespresso kirjoitti...

Niin, vaihtoehtonahan on tietysti se vanha kunnon kinkkuvoileipä ja paistettu muna :) Viikonloppuna ehtii vähän askarrellakin aamiaisen takia...