maanantai 4. tammikuuta 2016

Kylmäsavulohella ja purjomuhennoksella täytetty munakasrulla



Helpon ruoan päivät jatkuvat. Munakasrullan sisään käärimme tällä kertaa kermamuhennettua purjosipulia sekä kylmäsavulohta. Lukuun ottamatta sitä aikaa, jonka munakasrulla joutuu vetäytymään jääkaapissa, tämä on myös kohtalaisen nopea valmistaa. Seuraavana päivänä ei sitten tarvitsekaan muuta kuin leikata pötkylä annospaloiksi ja tehdä salaatti.


Kermamuhennettu purjo

2 isohkoa purjoa ohuina viipaleina (noin 250 g)
2 rkl voita
1 dl kermaa
suolaa
sitruunapippuria

Kuullota purjot pannulla voissa. Lisää kerma ja hauduta noin 10 minuuttia kunnes seos on muhentunut. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla.


Munakasrulla

munakas
4 munaa
3 dl maitoa
1 tl suolaa
5 rkl jauhoja
täyte
kermamuhennettua purjoa
200 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito sekä muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 25 x 35 cm) ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille hieman jäähtymään.

Levitä munakkaalle tasaisesti kermamuhennettu purjo sekä kylmäsavulohi (jätä ulkoreunoille noin sentin verran tyhjää tilaa ettei täytteet pursuile ulos) ja kääri munakas mahdollisimman tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma pohjaan. Laita munakasrulla jääkaappiin.

Munakasrulla saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Tarjoile kylmänä.


Nektariinisalaatti

2 nektariinia
1 pieni punasipuli
kourallinen granaattiomenan siemeniä
pari kourallista vihreitä salaatinversoja
vinaigrettea

Poista nektariineista kivi ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Paahda nektariinit ja punasipulit parilapannulla pehmeiksi. Sekoita salaattiainekset keskenään ja viimeistele vinaigrettella.


4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Taidanpa ottaa tästä vinkin ja täyttää meille jonkunlaisen munakasrullan tänään. Missioni on käydä kaupassa tässä kuussa vasta kun on ihan pakko, eli hakea kahvimaitoa. Muuten kaapit pursuilee ruokaa ja me ollaan kahdestaan, joten lisää ruokaa ei saa ostaa, ennen kuin jotain koloa tulee varastoihin :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Hävikistä herkuksi -kuukausi...

Kaura kirjoitti...

Ihana resepti. Tää olisi kätevä tarjottava isolle porukalle, ja juhlia varten.

Tuplaespresso kirjoitti...

Nimenomaan isolle porukalle tosi kätevä. Näitä voi vaikka pinota päällekkäin jääkaappiin odottelemaan, eikä ole pelkoa että kääryleen ulkonäkö pahasti kärsisi. Joitain vuosia sitten tehtiin näitä taloyhtiön juhliin useampiakin, kana-, katkarapu- ja kasvistäytteillä. Pinnalle sitten vähän erilaisia yrttejä, että porukka erotti mikä on mikäkin.