keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Maustevoi korvaa kastikkeen



Maustevoi on kelpo korvaaja kastikkeelle. Se sopii niin hiilareita kuin gluteeniakin vältteleville. Tässä pari hyvää maustevoireseptiä, toinen lihalle, toinen kalalle.


Chilivoi

150 g                                   huoneenlämpöistä voita
1                                          punainen chilipalko
3 rkl                                    hienonnettua lehtipersiljaa
1                                          punasipuli pieneksi hienonnettuna
½ tl                                     hienoa merisuolaa
¼ tl                                     hienonnettua mustapippuria

Ota voi kulhoon pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa. Poista chilipalosta siemenet ja hienonna se. Hienonna punasipuli hienoksi silpuksi. Sekoita mausteet ja yrtit voihin. Nosta massa talouskelmulle ja kierrä siitä pötkö, jonka päät kiristetään kiertämällä kuten karkkipaperi. Siirrä jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa pötköstä viipaleita ja tarjoile ruoan kanssa. Tämä maustevoi sopii erinomaisesti paistetuille ja grillatuille pihveille, leikkeille ja kanaruoille.


Limetti - korianterivoissa paistettua nieriää

2                                          nieriäfilettä
                                            limetti-korianterivoita
                                            tilkka öljyä paistoon
                                            suolaa
                                            mustapippuria myllystä
limetti – korianterivoi
150 g                                   huoneenlämpöistä voita
3 rkl                                    hienonnettua tuoretta korianteria
½ rkl                                   limettimehua
1                                          limetin kuori raastettuna
ripaus                                  hienoa merisuolaa
ripaus                                  rouhittua mustapippuria

Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, limetinkuori, limettimehu, suola ja pippuri huoneenlämmössä pehmenneeseen voihin ja sekoita huolellisesti. Muotoile talouskelmun päällä pötköksi ja jäähdytä.

Taputtele nieriäfileet kuiviksi ja mausta nahkapuolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja paista nieriät ensin nahkapuoli alaspäin. Lisää pannulle korianterivoita. Valele kalaa voilla. Käännä kalat lopuksi hetkeksi lihapuoli alaspäin ja jatka valelua. Nosta lautaselle ja leikkaa voista nappeja kalan päälle. Tarjoa salaatin ja peruna-juuressurvoksen kanssa.


Ei kommentteja: