lauantai 3. lokakuuta 2015

Lähiruokaa ja bloggisotaa Turun ruokamessuilla
Turun Messukeskuksessa vietetään tänä viikonloppuna kirja-, ruoka- ja viinimessuja viimeksi mainittujen keskittyessä pääosin lähiruokaan. Lähiruokayrittäjiä onkin esillä varsin kiitettävä määrä jauhomyllyistä lihanjalostajiin ja chilinkasvattajista kalkkunansavustajiin. 

Tällä kertaa saamelaisetkin lasketaan lähiruokayrittäjiksi. Saamelaisalueen Koulutuskeskus kokkiopettajineen valmistaa messuilla annoksia porosta. Myös Turun yliopisto antaa ruokamessuille vahvan panoksensa, sillä Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus tuo messuvieraille tietoa makumieltymysten ihmeellisyyksistä sekä hyönteisistä tulevaisuuden ruokana.


Ruokahallin demokeittiössä hääräilevät enimmäkseen Antti Vahtera ja Aki Wahlman, jotka valmistavat herkkuja niin kustavilaisesta ahvenesta kuin flank steakista tai suomalaisesta riistasta. He juonsivat myös perjantaisen ”bloggisodan” eli bloggaajien kokkisodan, joka käytiin teeveestä tutulla formaatilla: kolmelle joukkueelle kaikille omanlaisensa yllätysainekset, kymmenen minuuttia aikaa miettiä menu ja kaksikymmentä minuuttia aikaa valmistaa ruoka. Kisan voitti kuha-annoksen valmistanut joukkue, jossa kilpailivat bloggaajat ”Kaikki äitini reseptit”, ”Andalusian auringossa” ja ”Prinsessakeittiö”. Onnittelut voittajille ja muille koville kilpailijoille.

Messujen muita esiintyjiä ovat lähiruokayrittäjät sekä monet uutuuskeittokirjojen tekijät.

Lauantain ohjelmasta pitää ihan erikseen mainita Food & Fun keittiömestareiden kilpailu. Tätä kirjoitettaessa en vielä tiedä ketkä sinne on valittu mukaan, mutta maisteltuamme Ludun ja Torren menut olisin ihmeissäni, jos jompikumpi näistä keittiömestareista ei olisi mukana, ellei jopa molemmat.

Food & Fun kumppaneineen ja Timalin opiskelijaryhmä islantilaisvahvistuksineen valmistaa ja tarjoilee pieniä annoksia koko messujen ajan ruokamessujen päälavan oikeasta reunasta. Viereisen hallin viinialueella pidetään tastingeja muun muassa lakritsin ja viinin yhdistämisestä

edit
TS Ruoka kertoo F&F kilpailuista omassa uutisessaan. Keittiömestareiden kisan voitti Kaskiksen vieraileva tähti, ruotsalainen Fredrik Johansson ja baarimestareiden kisan ykkönen oli BAR4:n Roberto Valle. Lue lisää Turun Sanomien uutisesta täältä.


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tuolla messuilla on velipoikakin italialaisine ruokineen:)

Nanna kirjoitti...

No pärskyle. Mikset napannu hihasta? Olis ollu hauska tavata.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Jael
Siellä oli kokonainen "katu" italialaista hyvin esillä.

@ Nanna
Sen verran oli kiire etten ehtinyt jäämään edes baarimestareiden kisaa seuraamaan. Napataan hihasta sitten ensi kerralla kun satutaan samoihin karkeloihin :)

Jael kirjoitti...

Koko katu on veljen vuokraama ja järjestelemä , joista hän vuokraa osan eteenpäin muille italialaisen ruuan myyjille. Sama juttu sitten Helsingin messuilla