keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Fettuccine Alfredo



Kaliforniassa asuva tyttäreni kyseli kerran minulta, tunnenko italialaisen pastaruoan nimeltä Fettuccine Alfredo ja onko se minulle tuttu Italian matkoiltani. Vastasin totuudenmukaisesti, että en ole koskaan kuullutkaan moisesta. On kuulemma kovasti suosittu ja tunnettu kalifornialaisissa italialaisravintoloissa ja valmista kastiketta myydään marketissa kuin marketissa. Suuren italialaisravintolaketjun Olive Gardenin ruokalistoilla on heidän nimikkoruokanaan valkosipulilla maustettu versio, jota tarjotaan sellaisenaan tai grillatun kanan kanssa. Googlattuani asian minulle selvisi, että kyse on vanhasta ja yksinkertaisesta pastasta, joka tunnetaan lähtömaassaan paremmin nimellä ” Pasta al burro e parmigiano ” tai ” Fettuccine al burro ”. Nimi Alfredo tulee roomalaiselta ravintoloitsijalta Alfredo Di Leliolta, joka pyöritti ravintoloita Roomassa 1900-luvun alkupuoliskolla (Wikipedia). Yksinkertainen ja nopea pastaruoka, jonka kalorit riittävät suurellekin joukolle, mutta joka ei kuitenkaan allekirjoittaneen mielestä pidä sittenkään kovin tehokkaasti nälkää loitolla ainakaan kovin pitkään. Teimme perusversion ilman kanaa tai jättirapuja, joiden kanssa sitä myös Amerikassa tarjotaan.



Fettuccine al burro e parmigiano

300 g                                   tuorefettuccinea
100 g                                   voita
2 dl                                     kuohukermaa
100 g                                   raastettua parmesaania
½ ruukkua                          lehtipersiljaa hienonnettuna
                                            mustapippuria myllystä
                                            suolaa
                                            raastettua muskottipähkinää

Sulata voi paistinpannulla ja kaada kerma sen joukkoon. Lisää raastettu parmesaani, sekoita ja mausta pippurilla ja muskottipähkinällä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta nopeasti ja sekoita pannulle kastikkeen joukkoon. Nostele lautasille, ripottele päälle lehtipersiljaa ja tarjoa.


Maku oli hyvä ja kaloreita vähintään riittävästi. Reseptihän voisi olla peräisin Asterixissa olleiden viikinkien Valhallan pidoista, jossa suurin herkku oli kermaa kermakastikkeessa. Edellä kerrotussa määrässä laskeskelin nimittäin, että tässä oli yhteensä noin 2600 kcal. Totesimme, että tuli kokeiltua, mutta ei tästä uutta suosikkia meille tule. Less is more…


Ei kommentteja: