perjantai 18. syyskuuta 2015

Täydellinen herkkupäivällinen (3 ruokalajia) puolessa tunnissa


Kunnon ruokabloggaaja ei käytä pakasteita, säilykkeitä, eineksiä tai puolivalmisteita, eihän? Ehkä ei bloggaaja, mutta moni muu kuitenkin. Ja kyllä bloggaajakin joskus, jos löytää riittävän hyvän tuotteen, kuten purkitetut ankankoivet, jossa hinta-laatu on enemmän kuin kohdallaan. Säilöttyjä ankankopia on varmasti taas lokakuussa Stockalla Hullujen Päivien tarjouksessa ja silloin niitä kannattaa ostaa, sillä näistä ja parista muusta aineksesta tumpelompikin keittiön henki/hengetär taikoo taivaallisen juhla-aterian hetkessä. Puolivalmiste ei todellakaan ole mikään kirosana. Kenet pitäisi hämmästyttää kokkaustaidoilla? Treffikumppani? (Tulevat) appivanhemmat? Mummi ja ukki? Sitten vaan ankkatölkki auki. Ja saa tätä laittaa ihan vaan itselleenkin.


Täydellinen ankkapäivällinen
Ainekset neljän hengen herkkupäivälliseen ovat tässä:


1 tölkki säilöttyjä ankanreisiä (4-5 kpl/tölkki)
tölkinavaaja
1-2 rasiaa ”pommes noisettes” pakastettuja perunapalloja
1 tölkki mustaherukkahyytelöä
jotain vihreää salaattia ja kirsikkatomaatteja
suolapurkki

Avaa ankanreisitölkki ja varo ettei sisältöä roisku ympäriinsä. Ylikypsiksi omassa rasvassaan kypsennetyt ankankoivet on säilötty ankanrasvaan ja ankanrasva on liukkaampaa kuin voiteluöljy. Jos sitä tipahtaa vaikka lattialle, se kulkeutuu joka paikkaan sukanpohjissa. Nosta ankankoivet varovasti paistinpannulle niin että rasva jää säilyketölkkiin. Peitä pannu kannella ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes koivet ovat lämmenneet eli noin 5-10 minuuttia. Tarkista välillä muutaman kerran, että koivet lämpiävät tasaisesti eivätkä pala.

Lusikoi tölkistä toiselle paistinpannulle muutama lusikallinen ankanrasvaa ja kaada perunapallot rasvaan kypsymään. Ravistele paistinpannua aika ajoin jotta perunapallot kuumenevat kauttaaltaan ja ruskistuvat joka puolelta. Mausta perunat lopuksi ripauksella suolaa.

Kuori "pulled duck" ankankoivista pehmeä nahka pois ja annostele lihat lautasille perunapallojen, mustaherukkahyytelön sekä salaatin ja tomaattien kanssa.


Alkuruokana voit tarjoilla avokadoa ja chilimarinoituja jokiravunpyrstöjä, joka sekään pikaisesti valmistuva ruoka ei vaadi tekijältään mitään erityistaitoja. Jälkiruoaksi vielä puolukkaista "pappilan hätävaraa" (tai jos ei pidä puolukasta niin jotain hilloa sen tilalle).

Tällaisen aterian jälkeen kaikki alkavat pitää sinua mestarikokkina.Ei kommentteja: