keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Banana curd cheesecake eli banaanijuustokakkuMarenki-marjajälkiruoasta jäi jääkaappiin mascarponea juuri sopivasti, jotta siitä sekä rahkasta ja banaanilevitteestä sai tehdyksi pienen (vuoan halkaisija 17 cm) juustokakun.


Banana curd cheesecake

pohja
150 g hienonnettuja kaurakeksejä
50 g voisulaa
täyte
150 g mascarponea
250 g vähärasvaista maitorahkaa
250 g black banana curdia (eilinen resepti)
2 rkl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
6-7 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
viimeistelyyn
2-3 passionhedelmää

Murskaa keksit muovipussin sisässä kaulimen avulla ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Tähän kakkuun käytin 7 lehteä, mutta kuudellakin se varmaan olisi pysynyt kasassa. Sekoita mascarpone, maitorahka sekä black banana curd keskenään. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita se banaanitäytteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata lehdet tilkkaseen kuumaa vettä. Kaada liivateliuos nauhana banaanitäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin 4-5 tunniksi tai mieluiten yön yli, jotta liivate ehtii hyydyttää täytteen kauttaaltaan.

Irrota kakku irtopohjavuoasta, aseta tarjoilulautaselle ja viimeistele kaapimalla passionhedelmän sisukset kakun päälle. Hedelmiä valitessasi muista, että mitä ryppyisempi passionhedelmä, sitä makeampi, mehukkaampi ja herkullisempi se on. Sileäpintaiset ovat vielä raakoja.


2 kommenttia: