perjantai 25. syyskuuta 2015

Rôtisseurs - World Chaîne Day 2015World Chaîne Day
September 25, 2015


Viime vuonna Suomessa järjestettiin maailman ensimmäinen Rôtisseurs –järjestön kilpipäivä, jolloin Paistinkääntäjien jäsenet esittelivät maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön toimintaa. Tapahtumia oli sekä ravintoloissa että niissä ruokakaupoissa, joille on myönnetty Chaîne des Rôtisseurs –kilpi osoittamaan toiminnan korkeaa laatua. Tänä vuonna kilpipäivä laajenikin jo kansainväliseksi tapahtumaksi.

Kilpipäivä starttaa tänään perjantaina 25.9.2015 aamiaistilaisuudella luksushotelli Intercontinental Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa ja kiertää päivän aikana kymmenien maiden kautta maapallon ympäri päättyen cocktail-tilaisuuteen ylellisessä Little Polynesian Resortissa Cookinsaarilla. Suomi osuu kartalla sopivasti puoleen väliin, joten maailmalla seurataan silmä tarkkana, mitä kilpipäivän synnyinmaassa tapahtuu.


Monessa kilpiravintolassa keittiömestari on laatinut tälle päivälle erikoismenun. Tampereella on koko kansainvälisen Rôtisseurs-kilpipäivän päätapahtuma 3 tenoria -teemaa mukaillen, kun 3 keittiömestaria - Ilkka Isotalo, Arto Rastas ja Mika Roito - loihtivat 9 ruokalajin illallisen, joka videokuvataan maailmalle.

Suomen kaikissa Stockmann Herkku –myymälöissä kokataan ja tarjoillaan Rôtisseurs-reseptiikalla valmistettuja maistiaisannoksia sekä annetaan vinkkejä laadukkaaseen ruoanlaittoon.

Stockmannin demokeittiön ruokalistalla on

sitruuna-korianterimarinoitua lohta
pistaasikuorrutettua saksanhirven paistia ja pekoniröstiä
lime-omenakakkua

Kilpipäivän tapahtumassa Stockmannilla on mukana sekä ammattilais- että harrastajajäseniä ja meidät tunnistat rôtisseur"kravatista" eli käädyistä. Tervetuloa maistelemaan ja juttelemaan.


Viimevuotiset päivitykset kilpipäivästä löytyvät täältä ja täältä (reseptit)


P.S.  Osallistu kilpailuun: Päivän kulkua voi seurata suomeksi Facebookissa, Twitterissä ja Instagrammissa hashtagilla #kilpipäivä. Parhaasta some-julkaisusta perjantain 25.9.2015 aikana on luvassa Suomen Paistinkääntäjät ry:n 200 euron lahjakortti voittajan valitsemaan kilpiyritykseen Suomessa.
 
#kilpipäivä     #Chaineday     #rotisseurs

Ei kommentteja: