tiistai 14. heinäkuuta 2015

Verigreippipirtelö ja pari muuta retroa pirtelöreseptiä


Wanhanajan jäätelöjälkiruoka pirtelö eli milk shake taitaa olla liian retro ollakseen trendien huipulla? Sitä suuremmalla syyllä pirtelön resepti täytyy blogata ja muistuttaa tästä nopeasta ja helposta jäätelöjälkiruoasta. Blenderissä (tai hätätapauksessa jopa sauvasekoittimella) jäätelöstä, maidosta ja makuaineista tulee kertakaikkisen ihania kesäjälkkäreitä. Ei pidä tuijottaa lämpömittariin, joka näyttää 15 asteen päivälämpötiloja. Allakan mukaan nyt on kesä ja kesällä syödään jätskiä.


Verigreippipirtelö  (2 annosta)

1 verigreippi
0,5 dl kinuskikastiketta
(hiukan maitoa)
300 g vaniljajäätelöä

Kuori verigreippi ja laita se blenderiin yhdessä kinuskikastikkeen kanssa. Blendaa nämä ensin tasaiseksi soseeksi. Lisää jäätelö ja surauta se greippisoseen joukkoon kuohkeaksi, paksuksi, ihanaksi pirtelöksi. Jos pirtelöä täytyy ohentaa, lisää pikkutilkka maitoa. Kaada kahteen korkeaan lasiin ja nauti heti. Deluxeversio tästä pirtelöstä syntyy, jos verigreippi kuoritaan veitsellä täysin kalvottomaksi..


Omppupirtelö  (1 annos)

4 rkl makeaa omenasosetta
0,5 rkl kinuskikastiketta
1 dl maitoa
100 g vaniljajäätelöä

Kaada kaikki ainekset yhteen kannuun ja blendaa kuohkeaksi seokseksi. Kaada pirtelö korkeaan lasiin ja nauti heti.


Vadelmapirtelö  (1 annos)

1 dl (pakaste)vadelmia
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100 g vaniljajäätelöä

Kaada kaikki ainekset yhteen kannuun ja blendaa kuohkeaksi seokseksi. Kaada pirtelö korkeaan lasiin ja nauti heti.

Näillä resepteillä voi tehdä pirtelöä kaikenlaisista marjoista ja hedelmistä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilkaapa joskus belgialaista kaniherkkua lapin a la kriek!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Täytyy etsiä sopivia reseptejä :)