torstai 20. maaliskuuta 2025

Firenzen kana on yhden pannun helppo herkku

  

Florentine kääntyy sananmukaisesti Firenzen (Florence) asukkaaksi tai firenzeläiseksi. Gastronomiassa termi ”florentine” viittaa ruokaan, joka sisältää kypsennettyä pinaattia sekä proteiinia mornaykastikkeessa. Uusimmissa resepteissä tämä juustoinen bechamelkastike, mornay, on usein pelkistetty yksinkertaisemmaksi kermaiseksi kastikkeeksi. (Tätä florentinea ei pidä sekoittaa muutamaa sataa vuotta uudempaan tulokkaaseen,  Bistecca alla Fiorentinaan, joka on paksu, puolikypsäksi grillattu T-luupihvi.)

Maukas Chicken Florentine valmistuu nopeasti ja helposti yhdellä isolla paistinpannulla. Tästä saattaa hyvinkin tulla koko perheen uusi lempiruoka.

 

Firenzen kana

 

2 rkl              oliiviöljyä
4 kpl              broilerin rintafileitä
suolaa ja mustapippuria
3                    valkosipulin kynttä hienonnettuna
0,5 dl             kuivaa valkoviiniä
2 tl                 Dijon sinappia
5 dl                kanalientä
4 dl                kiehuvaa vettä
300 g             Orzo pastaa (sitä riisinjyvän muotoista)
2 dl                ruokakermaa
150 g             baby pinaattia
50 g               raastettua gruyère juustoa
 
 

Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla noin puoli tuntia ennen paistoa.  Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja kypsennä siinä broilerin rintafileitä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta sitten kypsät fileet vetäytymään lautaselle ja peitä ne alumiinifoliolla. Älä pyyhi pannua puhtaaksi, vaan jatka suoraan lisäämällä pannulle hienonnettu valkosipuli. Sekoittele noin 30 sekuntia, minkä jälkeen lisää dijon sinappi sekä valkoviini. Anna viinin kiehua noin puoleen samalla koko ajan sekoitellen. Lisää sitten kanaliemi sekä kiehuva vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Vähennä hiukan lämpöä, lisää pannulle pasta ja keitä sitä 10 minuuttia välillä sekoitellen kunnes pasta alkaa olla lähes kypsää. Lisää ruokakerma sekä raastettu gruyère ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää suolaa ja/tai valkopippuria. Lisää pinaatit ja sekoita ne huolella muiden ainesten joukkoon. Lisää sitten broilerinfileistä lautaselle valunut neste ja sekoita. Nosta kypsät fileet pastan joukkoon ja anna niiden lämmetä pastan joukossa parin minuutin ajan kunnes pinaatit ovat pehminneet. Tarjoile ruoka heti.


 

Ei kommentteja: