torstai 11. huhtikuuta 2024

Misokanaa ja parsaa



Miedon makuinen misokana on kiireisen kokin unelma. Valmistelut sujuvat käden käänteessä eikä kypsentäminen uunissa vie paljoakaan aikaa – samassa uunivuoassa valmistuu myös kastike. Parsat kypsyvät uunissa ja riisi kiehuu valmiiksi reisipaistien valmistumista odotellessa. Hankalin homma tässä oli löytää vaaleaa misotahnaa, kun ne kaikki ovat kuulemma jossain satamakontissa odottamassa purkamista... Vaikka reseptissä on mainittu vaalea misotahna, mikään ei estä käyttämästä tummempia, fermentoidumpia misotahnoja. Niissä on vain hiukan voimakkaampi maku.

 

Misokana

 

8 kpl              broilerin reisipaistia (maustamatonta, luutonta, nahatonta)
hiukan           hienoa merisuolaa

3 rkl              pehmeää voita

3 rkl              vaaleaa misotahnaa
3 rkl              soijakastiketta
1 rkl              riisiviinietikkaa
1 tl                srirachaa
1 tl                juoksevaa hunajaa
1 tl                raastettua tuoretta inkivääriä
2                   raastettua valkosipulin kynttä
maun mukaan mustapippuria myllystä

lisukkeeksi

keitettyä basmatiriisiä
tuoretta parsaa
kevätsipuliviipaleita
 

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Siisti reisipaistit mikäli niissä on vielä nahkaa tai paljon ylimääräistä rasvaa. Ripottele paistien pinnalle maltillisesti hiukan suolaa. Kun liha on käsitelty, mittaa kulhoon ja sekoita yhteen kaikki maustetahnan ainekset, pehmeä voi, miso, soijakastike, riisiviinietikka, sriracha, juokseva hunaja, inkivääri, valkosipuli sekä mustapippuri. Nosta lihat maustetahnan joukkoon, hiero ja puristele paisteja niin kauan että ne ovat kauttaaltaan mausteissa. Nosta paistit mausteineen uunivuokaan ja laita kypsymään uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja lihan sisälämpötila paksuimmista kohdista on 75 astetta.

Samassa uunissa hiukan alemmalla tasolla voi paahtaa parsat kypsiksi sillä välin kun basmatiriisi kiehuu liedellä.

 
 
 

1 kommentti:

mummeli kirjoitti...

Mainio resepti, kiitos!