Jokaisella
lienee nykyisin kavereita, jotka ovat vegaaneja ja/tai gluteenittomia? Kun
testasin tätä ohukaisreseptiä, huomasin että tämähän sopii kaikille. Kahden
aineksen linssiletut ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia. Resepti kaikkineen
vaikutti niin helpolta, että se ei mitenkään voi toimia – mutta toimipas
kuitenkin. Pelkistä punaisista linsseistä ja vedestä paistuu ihan oikea ohukainen! Ja koska hyvä idea täytyy jakaa, se tulee tässä. Nämä letut voi
täyttää ja kääriä rullalle tai sitten tarjoilla ihan tavallisina suolaisina
ohukaisina vaikka brunssilla. Taikinasta tulee kahdeksan teevadin kokoista
ohukaista. Ainoa erikoisväline mitä tarvitset, on tehokas blenderi joka jaksaa
jauhaa linssit hienoksi lettutaikinaksi.
Linssiohukaiset
2 dl punaisia
linssejä
4 dl vettä
(0,5 tl hienoa
merisuolaa)
Mittaa linssit sekä vesi blenderin kannuun ja
anna linssien turvota huoneenlämmössä 3-4 tuntia.
Kun vesi on imeytynyt linsseihin, käynnistä blenderi ja soseuta ainekset lettutaikinaksi. Mikäli kaipaat suolaa, lisää suola valmiiseen taikinaan ja pyöräytä ainekset kevyesti vielä kerran sekaisin.
Paista letut pienehköllä tarttumattomalla pannulla melko matalalla lämmöllä. Mittaa paistinpannulle noin 3/4 dl taikinaa ja anna ruskistua. Käännä lettu sen jälkeen kun sen saa helposti irrotetuksi paistinlastalla. Sekoita taikina tasaiseksi joka letun välillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti