Orzo on kauranjyvän muotoista pastaa, ja siitä sekä tuoreesta pinaatista tulee mainio risoton tapainen lisäke uunissa haudutuille turskafileille. Erinomainen viikonloppuruoka perheelle ja maistuu varmasti päivällisruokana vieraillekin. Ja onhan tässä tulossa pääsiäinenkin, ettei joka päivä tarvitse syödä lampaanviulua.
Uunissa haudutettu turska
4 turskan selkäfileepalaa
Pinaattiorzotto
3 dl orzo pastaa
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä salottisipulia minuutin verran. Lisää viipaloitu valkosipuli ja kuullota pieni hetki. Kaada sitten mukaan orzo ja sekoittele sitä niin, että se sekoittuu öljyyn. Possauta valkoviini orzon joukkoon kuumalle pannulle ja anna sen kiehua lähes kokonaan pois. Lisää sitten kanalientä pari desilitraa kerrallaan hämmennellen ja anna edellisen imeytyä pastaan ennen uutta lisäystä. Kun pasta on koko ajan hämmennellen kypsynyt 12 minuuttia ja lientä lienee vielä vähän jäljellä, on aika laittaa sekaan pinaatti. Sammuta liesi, sekoita pinaatti pastan joukkoon ja anna hautua kypsäksi samalla sekoitellen. Jos orzotto näyttää jäävän liian paksuksi, lisää lientä tarvittaessa. Kun orzo on ”al dente”, sekoita mukaan voi ja parmesaani. Rouhaise vielä mustapippuria ja tarkista maku. Kanaliemessä ja parmesaanissa on jo itsessään suolaa. Nostele pastaa ja kalaa lautaselle, ripottele pinnalle tilliä ja nauti. Sitruunanlohkosta voi puristaa lisää makua annokseen jos niin haluaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti