torstai 27. lokakuuta 2022

Musta Halloweenin minttu-lakritsikakku


Tein tällä reseptillä halloweenleivoksia jo viime vuonna, mutta jostain syystä kuvat jäi ottamatta ja resepti jäi tuolloin päivittämättä blogiin. Mustat minttu-lakritsileivokset olivat kuitenkin niin suuri menestys, että niitä oli ihan pakko tehdä tänä vuonna uudestaan ja samalla tuli mahdollisuus ottaa kuvatkin. Tämä levykakku on melko makea, joten pienempikin pala riittää. Ja saahan sitä aina santsata niin kauan kuin kakkua riittää.

Mustan elintarvikevärin olen ostanut ihan tavallisesta marketista. Maustamiseen käytin viime vuonna jostain leipomiskaupasta hankittuja lakritsi- ja piparminttuaromeita. Näillä saa paljon aidommat maut kuin lakritsijauheella tai tavallisilla ruokakaupan makuesansseilla.


 

Halloweenin musta minttu-lakritsikakku 

(vuoka 23 x 28 cm)

pohja

2  munaa
1,5 dl  sokeria
2,5 dl  vehnäjauhoa
2 tl  leivinjauhetta
muutamia tippoja lakritsiaromia
hiukan piparminttuaromia
ihan varovasti mustaa elintarvikeväriä
3/4 dl  maitoa
80 g  sulatettua voita

lakritsikuorrute

3 – 3,5 dl  tomusokeria
2 dl  Kouvolan lakritsikastiketta
muutama tippa lakritsiaromia (jos tarvitaan lisämakua)

valkoisia sokerikoristeita

silmiä, haamuja ja luita

hämähäkinverkkokuorrute

1  munanvalkuainen
riittävästi tomusokeria
muutama tippa piparminttuaromia


Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Siivilöi yhteen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita toiseen kulhoon lämmin maito, sulatettu voi sekä lakritsi- ja piparminttuaromit. Väriaineita lisätään vähän kerrallaan ja makuaineiden määrä pitää aina tarkistaa maistamalla. Aina voi lisätä, mutta ei ottaa pois jos jotain hulahtaa liikaa. Sekoita munavaahtoon vuorotellen vehnäjauhoseosta ja maito-voiseosta kunnes taikina on tasaista. Kaada ja tasoita taikina uunivuokaan leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia.

 


Kun pohja on otettu uunista, nosta levykakku papereineen ritilälle jäähtymään ja valmista kuorrute. Sekoita kaikki lakritsikuorrutteen ainekset keskenään ja levitä se hieman lämpimälle kakkupohjalle. Tasoita kuorrute metallilastalla mahdollisimman tasaiseksi. Sirottele kakun päälle sopivia sokerista valmistettuja halloweenkoristeita.

 


Sekoita sitten valkoinen kuorrute lisäämällä tomusokeria valkuaiseen muutama ruokalusikallinen kerrallaan. Tee siitä niin paksua että sitä vielä voi pursottaa ja siirrä kuorrute pursotuspussiin. Jos tomusokeria käytetään liian vähän, kuorrute jää ihan liruksi ja läpikuultavaksi. Lopuksi leikkaa pursotuspussin kärkeen ihan pieni reikä ja piirrä sillä hämähäkinseittiä kuorrutteen pinnalle.

 


Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä useamman tunnin ajan ennen kuin tasoitat reunat ja leikkaat kakun paloiksi terävällä veitsellä. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Lopuksi leikkasin kakun kahtia ja puolikkaat matkustivat suvun nuorison herkuteltaviksi. Itselle jäi reunat, joista niistäkin sai ihan riittävän minttulaku-sokeriannoksen. Kummastakin kakunpuolikkaasta saa vähintään 12 leivosta.

 

2 kommenttia:

Birgitta kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta ja hauskalta leivonnaiselta :)

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Birgitta
Jos tykkää minttulakusta, tykkää tästäkin :)