Kesä tulee, ei tule, tulee, ei tule, tulee… Yhtenä päivänä on 26 astetta lämmintä ja seuraavana päivänä taas melkein takatalvi. Vielä ei uskalla viedä talvivaatteita varastoon. Kesää odotellessa valmistin kannullisen trooppisen hedelmäistä smoothieta. Aineksista riittää juomaa ainakin neljälle. Tätä nauttiessa voi kuvitella itsensä jonnekin etelän hiekkarannalle. Tai auringonpaisteeseen edes jonkun suomalaisen kalliosaaren rantaan.
Juhannusdrinkiksi mansikkainen piña colada muuttuu, kun joukkoon lisätään 20 cl tummaa rommia.
Sen verran ainesten valinnasta, että kun ostat ananasta, varmista että se on kypsä. Kypsä ananas tuoksuu makealta ja kun sen töyhdön sisimmäistä lehteä vähän nykäisee, se irtoaa.
Mansikkainen Piña colada smoothie
250 g tuoreita (suomalaisia) mansikoita
Ota mansikoista erilleen neljä suurinta mansikkaa juomien koristeeksi. Poista lopuista mansikoista kannat ja laita ne korkeaan astiaan limettimehun ja sokerin kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja jaa mansikkasose neljän lasin pohjalle.
Kun ananas ja kookos ovat sopivasti kohmeessa, kaada ne tehosekoittimen kannuun ja lisää kuorittu banaani pienempinä paloina (sekä rommi jos haluat). Soseuta aineksia tehosekoittimessa kunnes kannussa on paksuhko juoma. Jaa juoma laseihin ja koristele lasit ananasviipaleella, mansikalla ja mintulla. Bambua muistuttavat pillit ovat paperia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti