maanantai 15. syyskuuta 2014

Italian makuinen piirakka



Kun ruoanlaittoväsymys iskee, piirakka on hyvä hätävara. Piirakkataikina valmistuu tuossa tuokiossa ja päälisiksi voi siivota jääkaapista kaikenlaista hyvää. Sitten vaan piirakkavuoka uuniin ja vesi kielellä odottamaan lopputulosta. Tämä piirakka päällystettiin italialaisittain tomaatilla, juustolla, basilikalla ja oliiveilla. Harkitsin vakavasti myös muutamaa sardellifileetä, mutta vaikka sardelli makunsa puolesta olisi sopinutkin joukkoon, se ei sitten tuntunut enää niin kovin hyvältä ajatukselta eikä piirakka lopulta niitä kaivannutkaan.



Italian makuinen piirakka

taikina
100 g voita
150 g vehnäjauhoa
ripaus suolaa
2 rkl maitoa
1 muna
täyte
2 munaa
150 g ricottaa
40 g parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
päälle
125 g pallo mozzarella bufalaa
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
mustia kivettömiä oliiveja
suolaa ja mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Kaada kulhoon jauhot sekä suola ja voi pieninä paloina. Nypi jauhot ja voi tasaiseksi taikinaksi. Lisää maito sekä muna, sekoita hyvin ja laita taikina pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

Kauli taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista piiraspohjaa 180 asteessa noin 10-12 minuuttia. Valmistele sillä välin täytteet. Sekoita keskenään 2 munaa, ricotta sekä parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Levitä täyte puolikypsän piirakkapohjan päälle. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja levitä tasaisesti täytteelle. Leikkaa oliivit ja tomaatit puoliksi ja asettele piirakkaan päällimmäiseksi kerrokseksi. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, minkä jälkeen anna piirakan vetäytyä huoneenlämmössä vielä 15-20 minuuttia. Ripottele piirakalle iso kourallinen tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.


3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kaunis piirakka! Minulla on tuon muotoinen piirakkavuoka myös;sillä saa nättiä jälkeä:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Kaunis oli - ja kaikkien täytteiden maut toimivat tosi hyvin yhteen.

Sanja Alisic kirjoitti...

Ihana!