torstai 18. syyskuuta 2014

Superfoodia SuomestaEmme tunnusta olevamme trendikkäitä, sillä meidän perheessä on aina syöty puuroa, joka nyt on suurinta muotia. Olemmeko siis edelläkävijöitä? ;)  Suorastaan trendsettereitä?

Vaikka peruskaurapuuro onkin ykkössuosikki, välillä täytyy saada jotain vaihtelua. Kaupan hyllyllä näin pussillisen Riihipuodin ruismannaa ja nappasin mukaani. Tuttu firma, sillä meillä on ennestäänkin kaapissa Riihipuodin ohrapuurojauhoja. Enkä tietenkään lukenut kunnolla pussin kyljestä, mitä ruismanna on, vaan ajattelin sen sisältävän ruisjauhoa sekä tavallisia mannasuurimoita. Vasta kotona huomasin, että sehän on ihan kokonaan täyttä ruista, mutta jauhettu tavallista karkeammaksi. Mielenkiintoista…  Siispä kokeilemaan. Otin pakastimesta rasian mustaherukoita ja ripottelin siitä pari desilitraa kattilaan marjalientä varten. Mustaherukkaa ja ruista? Meniköhän tämä jo liian terveelliseksi? Miksi maapallon toiselta puolelta pitäisi rahdata tänne jotain ”superfoodeja”, kun meillä on omasta takaa jotain näin hyvää.


Mustaherukka-ruisvispipuuro

9 dl vettä
2 dl mustaherukoita
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1,5 dl ruismannaa

Kaada kattilaan marjat sekä vesi ja keitä muutaman minuutin ajan kunnes marjat ovat rikkoutuneet. Paseeraa marjaliemi siivilän läpi toiseen astiaan. Jos haluat lisätä puuron joukkoon myös kuoret, hierrä ne ensin lusikalla siivilää vasten mahdollisimman hienojakoiseksi ja kippaa vasta sitten takaisin kattilaan. Puuron joukossa olevat kuoret (”roskat”) aiheuttavat muuten melkoista roiskimista puuroa vatkattaessa.

Jatka keittämistä ja lisää nesteeseen ensin suola ja sokeri, sitten huolella vatkaten ruismannaryynit. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes se on kypsää. Kaada puuro isoon kulhoon jäähtymään ja jäähdyttyään vatkaa se sähkövatkaimella ilmavan kuohkeaksi.

kerman kera siitä saa...


Ei kommentteja: