torstai 5. kesäkuuta 2014

Mansikkapannacotta, minttua ja basilikaa



Maitoon on helppo uuttaa erilaisia makuja. Mansikkapannacotta saa ihan uudenlaista potkua, kun maidossa on liotettu mausteyrttejä. Mintun ja basilikan maku sopii erinomaisesti mansikan kanssa. Lopuksi mausteyrttien lehdet siivilöidään pois, jolloin jälkiruoan joukkoon ei jää ”omituisia vihreitä roskia”. Ah, ei mene enää montaakaan viikkoa kun kotimaiset, avomaalla kasvaneet mansikat ovat parhaimmillaan. Niitä odotellessa tämä pannacotta on tehty vielä kasvihuonemansikoista. Kotimaisista kuitenkin.


Mansikkapannacotta, minttua ja basilikaa

1,5 dl kermaa
2 dl maitoa
4 rkl sokeria
1,5 dl tuoremansikkasurvosta
8 isoa tuoretta basilikanlehteä
8 isoa tuoretta mintunlehteä
2 liivatelehteä (= 4 g)

Kaada kattilaan kerma, maito, sokeri sekä mansikkasurvos ja revi joukkoon basilikan sekä mintun lehdet. Sekoita hyvin, kuumenna seos kiehumispisteeseen ja anna jäähtyä noin puoli tuntia. Painele seos siivilän läpi lusikan avulla niin, että lehdet jäävät siivilään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Ota erilleen vajaa desilitra siivilöityä pannacottaseosta ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet kuumaan nesteeseen. Vatkaa liivateseos huolella pannacottaseoksen joukkoon ja kaada annoslaseihin. Hyydytä pannacottaa jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Eilen juuri mietin, miten minttu ja basilika sopisivat yhteen mutta en tullut ajatelleeksi mitään maitopohjaista herkkua. Joten kiitti vinkistä, tätä täytyy kokeilla, tosin tuoreita mansikoita odotellessa pakastesellaisista. :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Tässä ainesten suhde onnistui aika hyvin. Basilika, minttu ja mansikka kaikki maistuvat eikä yksikään niistä nouse ylitse muiden. Jääkaappikylmänä maut tasapainottuvat entisestään.

Jael kirjoitti...

Herkullinen jälkkäri,vaikka itse tykkään enemmän kookosmaitoon tehdystä pannacotasta.Ja edellisen postauksen jokiravut,nami nami:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Uskon että tästä tulee kookosmaitoon tehtynä myös oikein hyvää :)Ehkä silloin kuitenkin lisäisin hiukan mansikoiden määrää.