perjantai 14. helmikuuta 2025

Nachokanaa airfryerissa

Maissilastut eli nacho chipsit soveltuvat erinomaisesti leivitykseen. Puoli pussia nacholastuja riitti juuri sopivasti pariin broilerifileeseen. Leivitetyt kanafileesuikaleet voi kypsentää pannulla öljyssä tai airfryerissa. Öljyssä paistaminen on se perinteisempi tapa, mutta airfryerin yleistyessä yhä useampi kypsentää ruokansa ilman rasvaa. Tällöin varsinkin broilerifileistä voi tulla hiukan kuivahkoja, joten tälle aterialle tehtiin maukas juustokastike, johon fileesuikaleita voi dipata.


 

Nachokanaa air fryerissa

 

2                    broilerin fileetä
puoli pussia  (n. 90 g) maissilastuja
3 rkl              vehnäjauhoa
1 tl                suolaa
0,5 tl             jeeraa
0,5 tl             korianteria
0,5 tl             valkosipulijauhetta
0,25 tl           paprikajauhetta
ripaus            cayennea
1                    kananmuna

juustokastike

30 g               voita
30 g               vehnäjauhoa
4 dl                (kuumaa) maitoa
75 g               raastettua cheddaria
hiukan           valkopippuria

lisäksi

tomaattisalsaa
avokadoa
porkkanaa
parsakaalia
tai muita kasviksia

 

Suikaloi broilerin fileet kahdeksaan osaan. Murskaa maissilastut karkeaksi jauheeksi. Sekoita keskenään vehnäjauho sekä mausteet. Riko muna kulhoon ja vatkaa sitä hiukan.

Kieritä fileesuikaleet maustetuissa vehnäjauhoissa, dippaa ne sen jälkeen vatkattuun munaan ja lopuksi maissilastujauheeseen. Aseta fileesuikaleet air fryerin koriin väljästi niin että ilma pääsee kiertämään. Kypsennä 180 asteessa ensin 8 minuuttia, minkä jälkeen käännä suikaleet ja paista vielä toiset 8 minuuttia. Tarkista kypsyminen pari minuuttia ennen ajan päättymistä.

Valmista juustokastike sillä välin kun fileet kypsyvät. Sulata kasarissa voi ja lisää jauho. Sekoita kunnes jauhot ovat hiukan turvonneet, mutta ei ruskistuneet. Lisää kuuma maito ja keitä kastiketta melko alhaisella lämmöllä 8-10 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta valkopippurilla. Suolaa kastike ei tarvitse, sillä juustossa on riittävästi suolaa.


Ei kommentteja: