torstai 26. syyskuuta 2024

Mummolan kananmunakastike kalalle

 

No nyt on taas tosi retroresepti siltä ajalta kun vain ravintola-alan ammattilaiset tunsivat sanan bechamel ja taviksille se oli valkokastike. Mutta mummolapa tuunasikin tämän tavallisen valkokastikkeen kaikkien (siihen maailmanaikaan) lasten herkuksi, kananmunakastikkeeksi, joka sopii paremmin kuin hyvin kaikkien kotimaisten vaaleiden kalojen seuraksi. Nostetaan siis loistava resepti historian hämärästä, kas tässä.

 


 

Kananmunakastike kalalle

 

40 g               voita
3 rkl              vehnäjauhoja
5-6 dl            lämmintä maitoa
3                    keitettyä (10 min) kananmunaa
1 tl                suolaa
hiukan           valkopippuria
kourallinen   hienonnettua tilliä

 

Maito kannattaa ensin lämmittää mikrossa vähän yli kädenlämpöiseksi, jolloin kastikkeen tekeminen on sujuvampaa. Keitä kananmunat, jäähdytä ja kuori ne. Sulata voi kattilassa ja ripottele jauhot joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan vispilällä pohjia myöten sekoittaen. Sekoittaminen on tärkeää, ettei maito pala pohjaan. Keitä kastiketta hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes kastike on saostunut ja vielä senkin jälkeen parin minuutin ajan. Lisää sitten hienonnettu tilli, suola sekä valkopippuri ja tarkista maku. Lopuksi murskaa keitetyt kananmunat haarukalla ja sekoita kastikkeen joukkoon.

 

Kananmunakastikkeen lisäksi lautasella on paistettuja ahvenfileitä, perunasosetta ja kaali-porkkana-raastetta.


 

Ei kommentteja: