Eu-komissio haluaisi kieltää silakan kalastuksen kokonaan Itämerellä. Neuvottelujen lopputuloksesta riippumatta meille jää sentään vielä ahvenet – toivottavasti. Toivotan onnea Essayahin neuvotteluille, että saamme edelleen syödä myös silakkaa. Mutta niistä ahvenista (joka sattuu olemaan myös Suomen kansalliskala), sehän on yksi parhaimman makuisista kaloista, jonka pyytäminen onnistuu sopivasta paikasta vaikka mato-ongella.
Tämä resepti on kahdelle ja herkullisessa ratatouillessa tulee kuin huomaamattaan syödyksi myös terveysviranomaisten suosittelema päivittäinen annos erivärisiä kasviksia.
Ratatouille
Leikkaa pienemmiksi paloiksi kesäkurpitsa, munakoiso, fenkoli sekä sipuli. Laita palat uunivuokaan, lisää raastettu valkosipulinkynsi ja oliiviöljy sekä rohkeasti ruolaa ja mustapippuria. Sekoita ainekset huolella ja laita uuniin 20 minuutiksi. Sekoita keskenään balsamiviinietikka ja tomaattipyree. Kun 20 minuuttia on kulunut, lisää balsamiviinietikkaseos, sekoita huolella ja nosta kirsikkatomaatit kasvisten päälle ja paista uunissa vielä 30-40 minuuttia tai kunnes tomaatit alkavat rypistyä. Ota vuoka uunista, anna ratatouillen jäähtyä hetken, silppua pinnalle tuoretta basilikaa ja tarjoile yrttipaneroitujen ahventen kanssa.
Yrttipaneroidut ahvenfileet
Leikkaa ahvenfileistä pois keskellä oleva ruotorivi, kääntele fileet maustetuissa korppujauhoissa ja paista voissa pannulla kullanruskeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti