sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Tortillasagne


Kun kaapissa on pakkaus tortilloja, tomaattimurskaa, puoliksi käytetty ruukku lehtipersiljaa, jotain kasviksia ja kasa erilaisia juustonkannikoita, niistä pitäisi keksiä jotain maanantairuokaa. Ihan sellaisenaan ainekset eivät vielä riittäneet, mutta kun kipaisin kaupasta hakemassa rasian tuorejuustoa ja kanajauhelihaa, niin niistä syntyi cross kitcheniä, tortillan ja lasagnen hybridi, vanha kunnon tortillasagne.


 

Tortillasagne kanajauhelihasta

 

1 pakkaus (6 kpl)  isoja tortilloja

 
2 rkl  ruokaöljyä + nokare voita
100-150 g  porkkanaa
1  sipuli
puolikas purjoa
400 g  kanajauhelihaa
2 rkl  tomaattipyreetä
1 tölkki  tomaattimurskaa 400 g
2 dl  vettä
puolikas kanaliemikuutio
valkosipulijauhetta
basilikaa
timjamia
mustapippuria
ripaus chilijauhetta
1 rkl  soijakastiketta
1 tl  sokeria
tuoretta lehtipersiljaa

200 g  tuorejuustoa (mieluummin maustamatonta)

2 dl  kermaa
175 g  juustoraastetta   (parmesaani-cheddar-provolone-gruyere 
                    tai jotain muuta maukasta ja hyvin sulavaa juustoa)
tuoretta basilikaa
 


Kuori porkkana ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi myös sipuli ja leikkaa purjo ihan ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljy ja voi ja kuullota siinä porkkana-sipulikuutiot. Lisää kanajauheliha sekä purjoviipaleet ja ala ruskistaa jauhelihaa. Kun liha on kypsää, lisää tomaattipyree ja sekoita hyvin. Lisä sitten tomaattimurska, vesi sekä kanaliemikuutio ja kun seos alkaa kiehua, mausta se valkosipulijauheella, kuivatulla basilikalla ja timjamilla, mustapippurilla sekä ripauksella chiliä. Suolaa hyvin varovasti tai ei ollenkaan, sillä sitä on sekä kanaliemikuutiossa että juustoissa. Hauduta seosta 10-15 minuuttia välillä sekoitellen, lisää soijakastike, sokeri sekä lehtipersilja, sekoita, anna kerran kiehahtaa ja ota pois lämmöltä.

 

 

Raasta juustot kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi, kaada juustoraasteen päälle ja sekoita. Lisää tuorejuusto ja sekoita ainekset tasaiseksi.

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

 

 

Kokoa tortillasagne pyöreään piirakka- tai kakkuvuokaan tms siten, että laitat pohjalle ensin leivinpaperin. Sitten yksi tortilla, sen päälle ohut kerros juustokastiketta ja kerros jauhelihakastiketta. Toinen tortilla, juustokastike ja jauhelihakastike jne. Päällimmäisen tortillan päälle tulee vain juustokastiketta.

Mitoita annostelu siten, että kastikkeet riittävät, juustokastiketta kuuden tortillan päälle ja jauhelihakastiketta viiden tortillan päälle. Laita tortillasagne uuniin keskitasolle ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes juustokastikkeen pinta saa sopivasti väriä.

 


Toisin kuin oikea lasagne, tämän ei tarvitse antaa vetäytyä, vaan tortillasagne on valmista nautittavaksi heti uunista otettua. Tuore basilika näyttää ja maistuu hyvältä tämän kanssa.

 


Ei kommentteja: