Elvis-leivästä jäi niin paljon maapähkinälevitettä, että sille piti keksiä jotain käyttöä. Sitten löytyi ihana thai-lihapullaresepti. Jos jokin ruoka-aines on mahdollista maustaa mitä moninaisimmilla tavoilla, se on jauheliha. Usein kuulee valitettavan liian pitkistä ja monimutkaisista resepteistä, mutta tämä on helppoakin helpompi ja nopea eikä vaadi mitään erikoistaitoja.
Thai lihapullat kookos-chili-maapähkinäkastikkeessa
* lihapyörykät
500 g nauta-sika jauhelihaa
0,5 dl paahdettua sipulia
hyppysellinen chilihiutaleita
50 g sokeroimatonta maapähkinälevitettä
1 tl hienoa merisuolaa
* kastike
1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa
50 g sokeroimatonta maapähkinälevitettä
1 pieni punainen mieto chili
1 pieni vihreä mieto chili
3 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
0,5 tl hienoa merisuolaa
* lisäksi
keitettyä basmatiriisiä
hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittuja suolapähkinöitä
Sekoita huolella keskenään kaikki
lihapyöryköiden ainekset. Älä kutenkaan vaivaa liikaa, vaan jätä massa mahdollisimman
kuohkeaksi. Laita uuni lämpiämään kiertoilmalle 200 asteeseen. Pyörittele
lihapullamassasta 35-40 g pyöryköitä (15-20 kpl) leivinpaperoidulle
uunipellille. Kypsennä pyöryköitä 25 minuuttia. (Samalla vaivalla voi tehdä
kaksinkertaisen tai vaikka suuremmankin lihapullasatsin, koska ne kypsyvät
kiertoilmassa eri tasoilla ihan samassa ajassa.)
Valmista kastike sillä välin kun lihapullat kypsyvät. Halkaise chilit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Siemenet voi poistaa, jolloin chili ei maistu kovin voimakkaana. Mittaa kaikki ainekset paistinpannulle ja keittele pienellä lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes kastike vähän saostuu.
Sekoita kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon ja tarjoila keitetyn basmatiriisin kanssa. Viimeistele annokset lehtipersiljalla ja suolapähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti