lauantai 26. kesäkuuta 2021

Mansikoita viherpippuri-konjakkikastikkeessa


Nyt alkoi urakka! Alkukesän helteet kypsyttävät mansikoita pari viikkoa etuajassa, joten nyt niitä täytyy syödä niin kauan kuin ne ovat parhaimmillaan. Mansikat ovat hyviä naposteltuna tuoreina suoraan myyntirasiasta, mutta jossain vaiheessa alkaa kaivata niille ihan oikeita reseptejä. Mielellään sellaisia reseptejä, jossa mansikat ovat pääosassa eikä vain koristeena pullan päällä. Tässä yksi, helppo ja herkullinen mansikkajälkiruoka aikuiseen makuun. Ainekset ehkä kuulostavat erikoisilta, mutta lopputulos yllättää positiivisesti kaikki.


 

Mansikoita viherpippuri-konjakkikastikkeessa

 

1  sitruunan mehu

1 dl  vettä
25 g  voita
100 g  fariinisokeria
1,5 rkl  viherpippureita
2 rkl  konjakkia

1-2 litraa  tuoreita, makeita mansikoita

vispikermaa

 

Mittaa kattilaan sitruunamehu, vesi, voi sekä sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri on täysin sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää viherpippurit sekä konjakki. Anna kastikkeen jäähtyä ja makuuntua huoneenlämmössä parin tunnin ajan.

Poista mansikoista kanta, laita mansikat isoon kulhoon ja kaada kastike mansikoiden päälle. Marinoi mansikoita kastikkeessa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa mansikat annoskulhoihin niin että niiden mukana tulee myös muutama pippuri, lusikoi hiukan kastiketta mansikoiden päälle ja viimeistele annokset kermavaahdolla.

Ei kommentteja: