Pääsiäisen yksi alkuruoka on keväänvihreä fenkolikeitto. Fenkolikeitto itsessään on jo todella hyvää, mutta kun sen kruunaa fetavaahdolla, karhunlaukkaöljyllä ja tuoreilla yrteillä, siitä tulee ihan ylimaallisen herkullista. Reseptistä riittää neljälle.
Keväänvihreä fenkolikeitto
1 rkl voita
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne fenkolin kanssa pienemmiksi paloiksi. Mittaa kattilan pohjalle voi sekä öljy ja kuumenna ne. Lisää fenkolinsiemenet sekä sipuli ja kuullota muutamia minuutteja kunnes sipuli on pehmeää. Lisää valkoviini ja keitä sitä hetki niin että siitä haihtuu suunnilleen puolet. Lisää fenkoli- ja perunapalat sekä mintunlehdet ja kääntele niitä kattilassa sipulin kanssa parin minuutin ajan. Lisää kanaliemikuutio sekä vesi ja keitä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes peruna ja fenkoli on pehmennyt soseuttamiskelpoiseksi. Lisää vielä herneet sekä kerma ja kuumenna sen verran että keitto kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja cayennella.
Karhunlaukkaöljyn ohje löytyy täältä vanhemmasta postauksesta.
Yrttisekoitukseen on hienonnettu fenkolin vihreät töyhdöt, mintunlehtiä, tilliä sekä lehtipersiljaa.
Fetavaahto
100 g aitoa fetajuustoa
Murskaa feta ihan hienoksi ja lisää kerma, cayenne sekä hunaja. Soseuta ainekset tasaiseksi vaahdoksi.
3 kommenttia:
Tätä pitääkin kokeilla. En ole koskaan käyttänyt fenkolia vielä keitoissa. Kauniin värinen keitto:) Hyvää pääsiäistä sinulle.
@ Jael
Fenkoli on yksi lempikasviksistani. Fenkolista tulee hiukan rusehtavan vaalea soppa, mutta nuo pakasteherneet sävyttävät sen kauniin keväänvihreäksi :)
💚
Lähetä kommentti