lauantai 13. toukokuuta 2017

Äitienpäivänä Mami

Turkulaisessa ravintola Mamissa on nyt uunituoretta muutakin kuin ruoka – nimittäin ruokakirja. Kun muualla Suomessa ravintoloita tulee ja menee niin että viisikin vuotta alkaa olla ravintolalle jo todella pitkä ikä, turkulaisen Mamin väki päätti juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan ja teki keittokirjan ruokakirjan, joka kertoo niin parhaista resepteistä, henkilöistä Mamin takana kuin myös laadukkaiden raaka-aineiden lähituottajista. Yksinkertaisesti hyvää.

”Mamin ja poikien” eli Sari Espolan, Marko Rauhalan ja Mikko Piipposen Ruokakirjan tekstit on kirjoittanut tunnettu turkulainen toimittaja ja ruokakirjailija Markku Haapio. Kirjan upeista kuvista vastaa monista keittokirjoista tuttu valokuvaaja Roni Lehti.

Vappuna 2007 avannut ravintola Mami sijaitsee Linnankadulla lähes Turun tuomiokirkkoa vastapäätä, Aurajoen vastakkaisella rannalla. Keittiöihmeiden Markon ja Mikon lisäksi keittiön kalustoon kuuluu keittiömestari Jouni Virtanen, joka on viihtynyt paikassa lähes sen perustamisesta lähtien.

Ruokakirjan reseptit ovat hyvä läpileikkaus Mamin ruokatarjonnasta: ei suoranaista fine diningia, mutta ei ihan perinteistä kotiruokaakaan. Kortteliravintolan menestysresepti on ollut: trendeistä riippumatonta, hyvää ja konstailematonta ruokaa laadukkaista ja erityisen tuoreista raaka-aineista. Laatua onkin metsästetty ympäri lähiseutua ja löydetty luotettavat toimittajat, joiden kasviksista, perunoista, yrteistä, kaloista, karitsoista, ankoista, vasikoista ym Mamin ruoat valmistetaan.

Kirjan reseptit ovat kohtuullisen yksinkertaisia kotikokinkin valmistettaviksi. Pääosassa ovat rakkaus ruoanlaittoon ja hyvät raaka-aineet. Mamin maksa, kalapuikot, etanat, leivät, ne kaikki reseptit löytyvät uudesta ruokakirjasta. Jos vielä mietit hyvää äitienpäivälahjaa, tässä on sellainen.

RUOKAKIRJA - Yksinkertaisesti hyvää  (ISBN 978-952-321-533-7)

Ei kommentteja: