lauantai 8. huhtikuuta 2017

Ulkogrillikausi avattuKevät on nyt virallisesti täällä, ja ulkogrillauskausi. Näin päätimme, kun mietimme hullujenpäivien hevosenfileepihveille sopivaa kypsennystapaa. Kokonainen sisäfilee on niin suuri, ettei muutaman pihvin leikkaaminen vielä oleellisesti sitä pienennä, mutta se on hyvä alku. Hevosenlihaa on tarjolla vain valitettavan harvoin. Se on kuitenkin erittäin hyvää, mielestämme jopa parempaa kuin naudanliha. Kun kaivelimme pakastinta, sieltä löytyi vielä vähän viimevuotista karhunlaukkaa, josta sai tehdyksi hyvän maustevoin grillipihveille. Lisäkkeenä ”lyttypottuja” marokkolaisista varhaisperunoista sekä tomaattisalaattia espanjalaisista makeista ja monen värisistä minitomaateista.

Vaikka grillaus tapahtuikin ulkosalla, kevät on sen verran varhaisessa vaiheessa, että ulos ei vielä tarkene jäädä syömään. Mutta pikkuhiljaa. Ehkä jo muutaman viikon kuluttua lautaset voi kattaa ulkopöydälle.

Pihvien grillaamiseen ei tarvita reseptiä, liha grilliin vähäksi aikaa, pihvin kääntö ja grillaus toiselta puolelta. Lopuksi vähän suolaa ja pippuria myllystä ja se on siinä. Karhunlaukkavoin ohje on täällä ja lyttypottuja olemme valmistaneet uunissa, mutta yhtä hyvin ne voi kuumentaa grillissä. Tomaattisalaatissa oli vain tomaattia, kevätsipulia, rucolaa sekä kastikkeena Stockan viikunalla maustettua modenalaista balsamietikkaglazea. Helposti hyvää ruokaa.

Ai niin, MTK:n, Jaakko Nuutilan ja Hippoksen yhteistyönä on syntynyt myös tuhti annos hevosenlihareseptejä.

Ei kommentteja: