perjantai 26. syyskuuta 2014

Siskonmakkarakeitto




Maistuvin makkarakeitto valmistuu tutuista aineksista melkoisen nopeasti. Siskonmakkarakeitto on yleensä sekä aikuisten että lasten suosikkikeitto. Siskonmakkaralla ei tosin ole mitään tekemistä kenenkään siskon kanssa, vaan makkaran nimi juontaa juurensa ranskankielen makkaraa tarkoittavista sanoista saucisse/saucisson.


Siskonmakkarakeitto

400 g             siskonmakkaroita 
nokare           voita
2                    porkkanaa
1                    palsternakka
1                    purjo
1                    sipuli
500 g             kiinteää perunaa
1 l                  lihalientä
1 rkl               tomaattipyreetä
8                    kokonaista maustepippuria
8                    kokonaista valkopippuria
1                    laakerinlehti
                      lehtipersiljaa

Kuutioi juurekset, viipaloi purjo ja silppua sipuli. Kuullota voissa sipulia ja muita juureksia (paitsi perunaa) kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Lisää purjo, lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää sitten perunat ja keitä niin kauan, että perunat ovat sopivan kypsiä. Tarkista maku. Puristele siskonmakkaran sisus palleroina kuoresta suoraan kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi silputtu lehtipersilja ja keitto on valmis.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen taas noita teidän kaakeleita! Nyt kun kyökkiremppa kolkuttaa oven takana, niin kysyn, että mistäs ne taas olikaan hankittu (tästä oli jo varmaan joskus aikaisemminkin keskutelua).

Paula kirjoitti...

Komppaan luimupupua, tosi kivannäköiset nuo teidän palapelikaakelit!

Tuplaespresso kirjoitti...

Palapelikaakeleita voi kysellä Porvoon Pajasta
http://www.porvoonpaja.fi/Tuotteet/