maanantai 22. syyskuuta 2014

Juustokakku brûlée - uskomattoman hyvää!



Paistettu juustokakku on aina liian suuri pienelle perheelle, mutta ongelma poistuu kun juustokakun tekee annosvuokiin. Yhdestä Philadelphiarasiasta tulee juuri sopivasti jälkiruokaa kahdelle koko viikonlopuksi. Tämän paistetun juustokakun makumaailma on lainattu Karibialta ja pinnan paahdettu sokeri paahtovanukkaasta.


Caribbean cheesecake brûlée annosvuokiin
(10-12 annosta)

pohja
8 digestivekeksiä
0,5 dl kookoshiutaleita
50 g voisulaa
täyte
400 g (2 rasiaa) maustamatonta Philadelphiajuustoa
2 rkl sokeria
1 minipullo (5 cl) tummaa rommia
1 tl vaniljauutetta
1 soseutettu iso kypsä banaani
2 munaa
koristeeksi
2 dl kookoskermaa
2 rkl tomusokeria
1 pikkutölkki ananasrenkaita
1 dl ruokokidesokeria
2 rkl voita
pinnalle
ruokokidesokeria

Murskaa keksit jauhelmaksi muovipussin sisällä. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita. Lisää viimeksi voisula, sekoita ja jaa massa tasan annosvuokiin. Ohjeen määristä tulee pikkuvuokia 10-12 kpl tai isompia, laakeampia annoksia 5-6 kpl.

Vaahdota tuorejuusto, sokeri, rommi, vaniljauute sekä banaanisose kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnes seos on tasaista ja vaaleaa. Jaa juustoseos annosvuokiin. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa (vinkkejä täältä) 15-20 minuuttia kunnes juustomassa on hyytynyt. Jäähdytä annosvuoat jääkaappilämpötilaan. Tähän asti jälkiruoan voi tehdä vaikka edellisenä päivänä ennen tarjoilua, sillä juustokakulle tekee hyvää saada rauhassa asettua. Säilytä annoksia jääkaapissa tarjoiluun asti.

Sulata pannulla sokeri ja kun sokeri on ruskistunut, lisää voi ja sekoita. Lisää pieniksi leikatut ananasrenkaat ja paista niitä kunnes pinta on kunnolla karamellisoitunut. Lisää jääkaappikylmään kookoskermaan hiukan tomusokeria ja vatkaa vaahdoksi.


Ripottele annosten päälle pari teelusikallista ruokokidesokeria ja kääntele vuokaa sen verran, että sokeri levittyy tasaisesti. Paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi kuoreksi. Viimeistele annokset karamellisoidulla ananaksella sekä kookoskermavaahdolla.


2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Nam! Pitäisiköhän sitä ihan hankkia tuollainen keittiökäyttöön sopiva liekinheitin, kun tuo työkalujen joukosta löytyvä malli vaikuttaa vähän turhan järeältä sokerin paahtamiseen...

Tuplaespresso kirjoitti...

Mulla oli monta vuotta käytössä se työmaamalli. Kyllä sillä paahtoi ihan hyvin keittiössäkin, mutta jos sitä kallisti liikaa, kaasun tulo loppui ja liekki sammui. Sikäli tuo keittiöön tarkoitettu kaasupoltin on parempi ;)